Претрага
Претрага
Close this search box.

Savez vojvođanskih Mađara tradicionalno obeležio DAN GRADA Gradonačelnik Đurić: Fali nam jedan čovek, prijatelj Novog Sada, Ištvan Pastor (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Petu godinu za redom Savez vojvođanskih Mađara obeležava Dan grada Novog Sada uz prisustvo predstavnika Grada i Pokrajine. Manifestacija je upriličena uz kulturno-umetnički program u Novosadskom pozorištu, gde je prisustvovao gradonačelnik Milan Đurić.

-Fali nam jedan čovek, veliki prijatelj Novog Sada, Ištvan Pastor, koji nas je napustio krajem oktobra prošle godine. On je uticao na stvaranje neraskidivih veza između naša dva naroda. Završen je KC “Petefi Šandor”, koji je ušao u mrežu kulturnih stanica Novog Sada. Novosadsko pozorište takođe pomažemo kroz Gradsku upravu za kulturu. Što se tiče građana Rumenke, kapela reformatorskog groblja je krenula u avgustu prošle godine i trebalo bi da se završi u martu. Čestitao bih svim građanima Novog Sada dan grada, 276. po redu- istakao je gradonačelnik.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Anamarija Viček, predsednika GO Saveza vojvođanskih Mađara, navela je da novosadski Mađari osećaju podršku Grada Novog Sada.

-Kao i svake godine imamo nagrađene i svake godine biramo pojedince i porodice na koje smo ponosni i koji nam pokazuju pozitivan način života. Ove godine jedan od nagrađenih je Adeji Saboč, student, i porodica Tarjan sa četvoro dece- istakla je Viček.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Balint Pastor, sin Ištvana Pastora, naglasio je da je Novi Sad izuzetno bitan grad u kojem funkcioniše suživotih mnogih zajednica.

-Vrlo brzo će se renovirati i zgrada Magyar Szo, stvoriće se muzej i konferencijska sala i vrtić. U interesu svih je da se koalicija Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara nastavi- reči su Pastora.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti