Srbija će 21. godišnjicu početka NATO agresije na našu zemlju najverovatnije obeležiti skupom u Novom Sadu 24. marta, pišu “Novosti”.

Prema informacijama lista, vlast je najbliža odluci da se dan sećanja na žrtve održi u Novom Sadu, gde su tokom bombardovanja SR Jugoslavije srušena čak tri mosta – Varadinski, Slobode i Žeželjev.

Uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, ministara, ostalih funkcionera i građana, na skupu će biti prikazan i kratak prikaz sećanja na žrtve i sve strahote koje smo preživeli od 24. marta do 10. juna 1999, navodi list.

Novosti pišu da bi, povodom 21. godišnjice NATO agresije, Srbiju 25. marta trebalo da poseti ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Do 21. godišnjice bombardovanja trebalo bi da počne da radi i komisija koja će utvrditi tačan broj stradalih tokom napada na Jugoslaviju, jer ni posle više od dve decenije ne postoji spisak svih žrtava.

Procene su da je za 78 dana poginulo između 1.500 i 2.500 ljudi, a oko 6.000 ranjeno, ali njihova imena nisu popisana niti postoji jedinstvena baza podataka, podseća list.

Izvor: RTV/Novosti

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments