Serbia Fashion Week 21. do 26. novembra u Novom Sadu

       

Jedanaesto izdanje Serbia Fashion Weeka održaće se od 21. do 26. novembra. Na svečanom otvaranju koje je zakazano za 21. novembar u 18 časove u Galeriji Matice srpske predstaviće se akademska slikarka Ivanka Jeftović izložbom svoje kolekcije “Sećanje, tuga i lepota“ za koju je inspiraciju pronašla u srpskoj vojnoj uniformi i opremi.

Nacionalna Nedelja mode ponudiće nekoliko korisnih seminara i panel diskusija na kojima će govoriti uticajni profesionalci iz Srbije, ali i gosti iz sveta, dok će na revijama biti prikazane kolekcije za sezonu proleće/leto 2019. Pored brojnih revija Serbia Fashion Week i ovoga puta pruža razne edukativne radionice, a održaće se i tribina o studiranju modnog dizajna u Italiji, gde će svi zainteresovani imati priliku da saznaju kakvi su uslovi za upis i sve što ih zanima o studijama van naše zemlje.

Na jedanaestom izdanju jedine licencirane Nedelje mode u Srbiji i najvećoj modnoj manifestaciji u jugoistočnoj Evropi, revijama u Master centru Novosadskog sajma publici će se predstaviti naši najbolji kreatori poput Marije Šabić, Suzane Perić, Bate Spasojevića, Boška Jakovljevića, Nataše Župac, Milice Tričković i mnogih drugih dizajnera. Među učesnicima biće i osveženja mladih kreatora koji će se prvi put predstaviti na Serbia Fashion Weeku. Novu kolekciju prikazaće i srpskoj publici dobro poznati dizajner Emerik Fransoa, oficijelni član Federacije visoke mode Francuske i potpredsednik Serbia Fashion Weeka. Prvi put na nacionalnoj Nedelji mode učestvovaće i priznati srpski modni kreator Igor Todorović. Pored domaćih autora, svoje kolekcije predstaviće i gosti iz Rusije, Italije, Malte, Francuske, Slovenije, Crne Gore.

Cela manifestacija biće okončana uručenjem nagrada 26. novembra u velelepnom zdanju – dvorac Eđšeg. Najveću nedelju mode u našoj zemlji i regionu upotpuniće brojne aktivnosti, izložbe, kao i muzički nastupi koje će doprineti da predstojeće izdanje Serbia Fashion Weeka posetiocima zauvek ostane u najlepšem sećanju.

Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Gigs Tixa ili online putem sajta

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: