Šesto izdanje festivala “Dobro došli na Naselje“ u toku prijave za učešće

       

Festival “Dobro došli na Naselje“ održaće se 14. septembra na Novom naselju, na prostoru između ulica Braće Dronjak i Bate Brkića, na mestu gde je udruženje Novo kulturno naselje i otpočelo svoje aktivnosti i inicijativu za osnivanje kulturnog centra u ovom delu grada, pre pet godina.

Festivalski program će početi u jutarnjim časovima, a celodnevno okupljanje održaće se na nekoliko lokacija u ovom zelenom međublokovskom prostoru, na livadama i parku “Među brezama“, okolnim zgradama, prolazima, parkingu i drugim zanimljivim kucima ovog novosadskog komšiluka.

Ovim putem pozivaju se svi umetnici u najširem smislu te reči: muzičar, dramske trupe, plesači, vajari, primenjeni umetnici, slikari, fotografi, animatori, kao i brojni aktivisti, organizacije, zanatlije, kolekcionari, društveno odgovorni preduzetnici, dobri sugrađani i svi ostale koji imaju i žele nešto da pokažu da se prijave na konkurs za učešće na festivalu “Dobro došli na Naselje 6“.

Konkurs je otvoren do 2. septembra, a prijava se može preuzeti ovde: bit.ly/DobrodoslinaNaselje6

Upravo “Dobro došli na Naselje“ je manifestacija kojom je udruženje Novo kulturno naselje i započelo svoju inicijativu za osnivanje kulturnog centra na Novom naselju, 2014. godine.
Na festivalu je u proteklih pet godina nastupilo nekoliko hiljada učesnika svih uzrasta i predstavlja jednu od najdražih manifestacija građana Novog naselja, ali i brojnih građana Novog Sada iz ostalih delova grada.

Festival će i ovog septembra okupiti umetnike, ljubitelje kulture, i komšije najrazličitih uzrasta nakon sjajna četiri meseca i uspešno realizovanih pešačkih šetnji “Novo kulturno nasleđe“, performansa “Useljenje – Simulacija Kulturnog centra Novo naselje“ i do sada najboljeg filmskog festivala “21114 – Film fest“ i još jednom ojačati inicijativu za institucijom kulture na Novom naselju.

Festival je podržan od strane Gradske uprave za kulturu grada Novog Sada.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments