Претрага
Close this search box.

SEZONA KRSNIH SLAVA SE BLIŽI, A PEČENJE JE ZVEZDA SVAKOG SLAVSKOG STOLA: NS Uživo donosi DETALJAN SPISAK CENA MESA na stočnim pijacama

Foto: Pixabay

Bliži nam se sezona slava, a domaćini su u potrazi za najboljom cenom, ali i najboljim kvalitetom svinjskog i jagnjećeg mesa.

Kako je pečenje zvezda svake slavske trpeze, slavari moraju pronaći najbolji odnos cene i kvaliteta pečenog mesa, a gde drugo neko u klanicama i na stočnim pijacama.

Kako navode prodavci, cene pečenja variraju u zavisnosti od trenutne ponude i potražnje na tržištu. Cena takođe varira i od pijace do pijace, rase prasadi, kraja u Srbiji, grada do grada. Prasad se prodaje po kilogramu težine, ali i po količini ukoliko se prodaje više od jednog praseta. Cena se takođe formira na osnovu težine praseta, do 15 kg, 20 kg, 25 kg, 30 kg.

Foto: Pixabay

Cene na pijacama za prasad manju od 15 kilograma kreću se od 350 do 400 dinara po kilogramu, a u klanicama cene su malo drugačije. Za prasad od 16 do 25 kilograma morate izdvojiti cenu između 350 i 450 dinara. Ona zavisi od kraja u kom živite, odnosno ponude u vašem gradu. Za prase težine između 16-25 kilograma u Kragujevcu možete naći za 350 dinara, u Nišu isto možete kupiti za 380 din/kilogramu, a u Pirotu za 400, dok ga u Somboru možete naći po ceni od 380 dinara.

Cene prasadi u klanicama definisane su prema okruzima, pa tako cena u Južno-banatskom okrugu iznosi 350 dinara, dok u Sremskom dostiže čak 450 dinara po kilogramu.

Jagnjeće meso nešto je skuplje u odnosu na prasetinu, pa tako za isto morate izdvojiti od 400 do 550 dinara. Kako je za Kurir televiziju  istakao uzgajivač Svetozar Murgaški koji ima svoje tovne prasiće i prodaje domaće suhomesnate proizvode na Najlon pijaci, gde cena prasića po kilogramu iznosi 600 dinara po kilogramu. Po njegovom mišljenju cene mesa ostaće u ovom cenovnom rangu i neće padati. Potražnja ovog mesa u Novom Sadu, pred velike krsne slave kao i praznike je neverovatno velika i prodaju se ogromne količine mesa.

Ove cene aktuelne su u tekućem mesecu oktobru, ali mogu varirati u narednim zimskim mesecima kada se očekuje da potražnja mesa skoči.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti