Siniša Mali: Prijava dece za novčanu pomoć od 10.000 dinara počinje 20. avgusta

Foto: newslite.com

Prijava dece mlađe od 16 godina za novčanu pomoć države od 10.000 dinara počeće 20. avgusta i trajaće do 20. septembra, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali.

On je kazao da će ovu finansijsku pomoć države koja počinje za 10 dana i na koju će imati pravo i deca koja nisu dobila pomoć za mlade, odnosno ona rođena posle 21. novembra 2006, biti isplaćena do 25. septembra, odnosno najkasnije do 1. oktobra.

“Prijava će biti veoma jednostavna, elektronski preko Uprave za trezor. Biće potrebno isto kao i za sve dosadašnje pomoći koje smo isplaćivali. Majke treba da unesu broj lične karte, JMBG, ime i prezime i broj računa, odnosno da se izabere banku u kojoj se žele da im pomoć bude isplaćena. To ne traje više od 40 sekundi”, kazao je Mali gostujući na televiziji Prva.

Javni dug 50,5 odsto BDP

Mali je izjavio da je javni dug Srbije u ovom trenutku 50,5 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) daleko ispod maksimuma koji je 60 odsto kao i proseka evro zone koji je 91 odsto.

“Jedna mala Srbija apsolutno vodi računa o svom javnom dugu. Sve svoje obaveze ispunjava u dinar i dan i nema nikakav problem sa javnim dugom”, kazao je Mali gostujući na televiziji Prva i naveo primer Francuske gde javni dug u BDP učestvuje oko 115, dok je u Španiji više od toga, a u Italiji čak 160 odsto.

On je kazao i da će Srbija sve investicije koje je predvidela nastaviti kao što je to i do sada radila, sopstvenim sredstvima ili iz kredita.

Foto: GettyImages/Reader’s Digest

Ekspo 2027. je potvrda svega urađenog u prethodnom periodu

Srbija će izborom za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe Ekspo 2027. imati priliku da se predstavi u pravom svetlu i Ekso će biti najvažniji i najveći događaj za našu zemlju u poslednjih nekoliko decenija, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

“Pobedili smo u jednoj jakoj konkurenciji. Borili smo se protiv Amerike, Argentine, Španije, Tajlanda i dobili smo najveći broj glasova, a to je potvrda svega onoga što smo radili prethodnih nekoliko godina “, kazao je Mali gostujući na televiziji Prva.

Ministar je podsetio da je Srbija 2012. bila na ivici bankrota i potpuno u zapećku kada je ekonomski razvoj i imidž zemlje bio u pitanju i istakao da će sada, za razliku od tog vremena, Srbija biti centar sveta.

tanjug

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
11.08.2023 10:41

Da li se i dalje neko pita zasto imamo najvecu inflaciju u Evropi? Uzgred na jesen poskupljuju gas, struja i imformatika, ziveli! 🙂

Last edited 1 Mesec Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti