SINOĆ JE ODRŽAN KONCERT KULTURNO-UMETNIČKIH DRUŠTAVA IZ KAĆA I VRBOVCA; Gradonačelnik Đurić: Grad Novi Sad je uvek spreman da na sve načine podrži i pomogne našim prijateljima sa Kosova i Metohije

Foto: Ustupljena fotografija

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sinoć je prisustvovao u Kaću, zajedničkom koncertu kulturno-umetničkih društava „Stevan Mokranjac” i „Sveti Sava” iz tog naselja i KUD „Jovan Kojić” iz Vrbovca koji su u poseti svojim prijateljima iz Novog Sada i Kaća.

Pre 20 godina otpočeli su prijateljski odnosi i uzvratne posete Grada Novog Sada i opštine Kosovska Vitina, odnosno OŠ „Đura Jakšić” iz Kaća i OŠ „Marko Rajković” iz Vrbovca.

Pre početka kulturno-umetničkog programa gradonačelnik Milan Đurić je poželeo dobrodošlicu gostima iz Kosovske Vitine i izrazio zadovoljstvo što međusobna saradnja, koja traje već skoro dve decenije, povezuje decu i mlade sa Kosova i Metohije sa njihovim vršnjacima iz Kaća i Novog Sada.

– Grad Novi Sad je uvek spreman da na sve načine podrži i pomogne naše prijatelje sa Kosova i Metohije. Na ovaj način podržavamo jedni druge, učimo jedni od drugih, i ovo je još jedna sjajna prilika za nezaboravno druženje i upoznavanje Novog Sada, koji je prošlogodišnji nosilac titule Evropska prestonica kulture i koji ima mnogo toga da ponudi. Trudimo se da različitim akcijama pomognemo našim sunarodnicima iz južne pokrajine, jer naša najveća snaga leži upravo u jedinstvu našeg narod, u solidarnosti i neraskidivim vezama koje imamo sa našim prijateljima iz opština sa Kosova i Metohije – rekao je Milan Đurić.

Cilj ovakvih poseta je da se kroz okupljanje dece i mladih sa različitim životnim pričama promoviše kulturna razmena, stvaraju prijateljstva, jedinstvo i trajne uspomene.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti