Претрага
Претрага
Close this search box.

Širom Novog Sada prijem đaka prvaka uz priredbe i nasmejana lica

Foto: nsuzivo.rs
Širom Novog Sada i ove godine se održavaju prijemi đaka prvaka u škole, kako bi im prvi dan bio ispunjen smehom, ljubavlju i druženjem. NS Uživo obišao je prijem prvaka u dve novosadske škole.

Osnovna škola “Nikola Tesla ” ulazi spremna u novu školsku godinu u skladu sa merama i sprečavanjem širenja pandemije.

U ovu školu upisano je 207 prvaka, raspoređenih u sedam odeljenja. Četiri odeljenja redovne nastave, i tri odeljenja celodnevne nastave, istakao je Igor Milićević, direktor.

Foto: nsuzivo.rs

-Od higijenskih mera urađena je potpuna dezinfekcija, deratizacija, dezinsekcija kompletne škole svih prostorija. Nabavljena su sva potrebna higijenska sredstva koje su potrebna za dezinfekciju ruku, prostora, klupa. Potpuno smo spremni za početak škole- rekao je Milićević.

Prijemu je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Milan Đurić koji je naglasio da je broj primljenih prvaka na teritoriji Grada Novog Sada ove godine 4039.

-Roditelji ni ove godine kao i prethodnih, nemaju obavezu kupovine udžbenika za svoje đake prvake. Grad je u budžetu obezbedio sredstva u vrednosti od 27 160 000 dinara- naveo je Đurić.

U školu “Nikola Tesla” u ovoj godini uloženo je 4 miliona dinara. Urađen je fasadni omotač škole, rekostrukcija hola, kupljene su nove školske klupe, stolice i nameštaj.

PRIREDBA ZA PRVAČIĆE

Prijem prvaka bio je danas i u Osnovnoj školi “Đorđe Natošević”.

Prijem je bio i u Osnovnoj školi “Đorđe Natošević”; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Danas nam dolaze novi đaci prvaci i dočekaće ih bivši prvačići, sada učenici drugog razreda, koji su za njih spremili kratak program- istakao je direktor Nedeljko Đorđić.

Ove godine ovu školu upisao je 121 đak, u pet razreda. Direktor je istakao da iz godine u godinu dolaze sve spremnija deca. Nastava će se održavati po starom sistemu- časovi će trajati 45 minuta uz primenu odgovarajućih mera.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ukoliko na nivou grada broj zaraženih pređe 5 odsto prelazimo na žuti model nastave, gde će učenici od prvog do šestog razreda biti na redovnoj nastavi, a stariji razredi dolaziti jedan dan u školu, a drugi će pratiti onlajn- rekao je Đorđić.

On je nada da će školsku godinu izvesti do kraja, bez crvenog modela nastave, odnosno onlajn.

Zorica Topić/Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti