Foto: svet-australia.com

Na samom početku evrovizijske nedelje, desio se incident kada je muškarac iz publike vređao predstavnike Italije. Sada je došlo do još jednog incidenta, zbog neprimerenog poteza učesnice iz Severne Makedonije.

Naime, pevačica Andrea Koevska juče je na svečanoj ceremoji, „tirkiznom tepihu“, bacila zastavu svoje zemlje.

Foto: Screenshot You Tube

Javni servis Severne Makedonije osudio je ovaj potez.

Ostalo je otvoreno pitanje da li će Severna Makedonija da povuče svoju predstavnicu. Andrea Koevska trebalo bi da nastupa u toku druge polufinalne večeri, sa pesmom “Circles”.

Incident se dogodio kada je pevačica na molbu fotografa odlučila da pozira bez zastave Severne Makedonije, koju je nosila u ruci.

U trenutku fotografisanja, niko od članova njene delegacije nije bio u blizini, pa je Andrea zastavu bacila na pod.

Ovo je iznerviralo mnoge u Severnoj Makedoniji, pa se oglasio i MRT zvaničnim saopštenjem.

– MRT oštro osuđuje bacanje zastave naše zemlje prikazano tokom ceremonije otvarenja Evrovizije. Podsjećamo da se u Severnoj Makedoniji bacanje zastave na pod smatra znakom nepoštovanja i da je kažnjivo zakonom. Javni servis ni na koji način ne stoji iza ovog skandaloznog ponašanja naše evrovizijske predstavnice, koja je tim gestom pokazala nepoštovanje nacionalnog simbola – napisano je u saopštenju.

Ubrzo nakon saopštenja oglasila se i pjevačica.

-Nisam imala nameru da ikoga uvredim i ako sam to učinila, izvinjavam se. Nosim zastavu sa sobom gdje god idem i nadam se da ćemo stvarno moći da pređemo preko ovoga. Zastavu nisam bacila iz mržnje ili nepoštovanja, nego na molbu fotografa i žao mi je što je to pogrešno protumačeno. Severnu Makedoniju želim da predstavim u najboljem svetlu i nadam se da svi zajedno možemo da nastavimo ovu evrovizijsku priču -poručila je putem instagrama Andrea Koevska.

Foto: Screenshot Instagram

portalanalitika.me/nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments