SKANDAL: Opozicija iz Sremske Mitrovice poziva Tompsona u Srbiju

Gradska odbornica u Skupštini Grada Sremska Mitrovica koja je deo opozicione grupe građana ”Grad za sve nas”, Nataša Zec, pozvala je ustašu Marka Perkovića Tompsona da održi koncert u Srbiji, tačnije u sremskom selu Kukujevci, naseljenom prognanim Srbima iz Krajine.

Nataša Zec je predložila kraj avgusta kao mogući termin za Tompsonov koncert i na taj način poželela da obeleži avgust 1942. godine, kada su ustaše ubile Savu Šumanovića, jednog od najistaknutijih srpskih slikara dvadesetog veka.

Pored Šumanovića, na području Srema, koji je tokom Drugog svetskog rata bio deo NDH, ustaše su sistematski ubile preko 20.000 nedužnih srpskih civila.

Gospođi Zec očigledno smeta srpska tradicija, crveno plavo bela trobojka, kokarda, Krajišnici i krajiška tradicija i muzika.

Revoltirana srpskim običajima i očigledno svim tradicionalnim srpskim vrednostima, za skupštinskom govornicom je iznela predlog da osvedočeni ustaša Tompson, o trošku građana Sremske Mitrovice, održi svoj ustaški performans.

Da apsurd bude veći, odbornica Zec je predložila da se ustaški performans održi u selu Kukujevci koji čak i nisu deo opštine Sremska Mitrovica, već su deo opštine Šid.

Da je reč o najnižim mogućim pobudama govori činjenica da selo Kukujevci upravo naseljavaju Krajišnici koji su pobegli od ustaškog ”srbosjeka”.

Nataši Zec, očigledno, nije dovoljno što su Krajišnici i njihove porodice već ubijane i bacane u ustaške jame, nego bi taj krvavi pir da ponovi danas u Srbiji i to pred godišnjicu ustaške vojno-političke i zločinačke akcije ”Oluja”.

Sremci i krajiški potomci svakako nisu zaslužili da slušaju stihove:
”Čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji!”

Pokušano je da ta ruka danas u Srbiji bude ruka Nataše Zec, a vi Srbi sutra dobro razmislite šta će vaša ruka zaokružiti na sledećim izborima.

vojvodinauzivo.rs

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Draza
03.08.2022 15:19

Umesto sto lomite ruke i noge neduznima evo imate kome da bacite koji samarcic opomene.Ovo je Srbija a ne Siptarija i Ustasija.

Gost
Dalibor
03.08.2022 15:53

E Pa zato ce biti vecna opozicija… Al kako god ovakvima nebi trebalo dati da zive i pljackaju po zemlji Srbiji. Osvesti se srpski rode….

Gost
Martin
25.09.2022 21:18

Bravo za Natašu Zec šta bi dao da Tompson napokon dođe u Srbiju (bez ikakve šale) a ove Srbendetine ko šiša.

Povezane vesti