Претрага
Претрага
Close this search box.

SKANDAL U BAČU! Alkoholisani lovci u lov poveli maloletno dete, DOŠLO DO PUCANJA IZ KARABINA! Evo šta kaže ZAKON, i kako je REAGOVAO MALIŠAN

Foto: Pexels

Kako NS Uživo nezvanično saznaje u nedelju, 20.novembra, u mestu Vajska, u opštini Bač, nesavesni lovci su išli u alkoholisanom stanju u lov, a da situacija bude još gora, poveli su i dete

Foto: Pexels

U lov sa maloletnikom

U večernjim časovima dvojica lovaca su u pripitom stanju išli u lov na divlje svinje (pantera) sa osmogodišnjakom. Kako zakon nalaže nije dozvoljeno prisustvo maloletnih osoba na lovnoj površini.

Policija pretražuje teren, dete preživelo stres

Kako naš portal saznaje, tokom lova je došlo do pucanja iz karabina, odnosno lovačke puške, prilikom čega je otac deteta ranjen u predelu nadlaktice. Dete je doživelo nervni stres. Dva dana zaredom policija je na terenu.

Foto: MeatEater

NS Uživo vam donosi zakon u celosti.

Kodeks lovaca

Član 12.

Lovac rukuje lovačkim oružjem brižno i sa punom ličnom odgovornošću za sigurnost, u skladu sa zakonom.

Pre svakog hica lovac mora sa puno odgovornosti prosuditi opravdanost hica, po načelima bezbednosti i lovačke ispravnosti.

Foto: Stacker

Član 13.

Lovac u lovu brine o svojoj i bezbednosti drugih učesnika, pre i za vreme lova ne konzumira alkohol, vodi računa o kretanju u lovištu, rastojanju od dugih lovaca i pravcu pucanja na divljač.

Foto: Pixabay

Kako zakon nalaže 

Prema članu 30.

U lovištu se mogu kretati lica koja su naoružana lovačkim oružjem ili opremljena drugim sredstvima za lov, ako imaju lovnu kartu i dozvolu za lov.

Prema članu 11.

Oružje iz kategorije B mogu nabavljati i držati fizička lica koja su punoletna i obučena.

Prema članu 69.

Lov bez odobrenja u slučaju iz stava 1. ovog člana organizuje i vrši korisnik lovišta na čijoj teritoriji je nastupila neposredna opasnost po život i zdravlje ljudi ili neposredna ugroženost imovine pravnih i fizičkih lica.

Zakonom nije dozvoljeno rukovanje oružjem u alkoholisanom stanju.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Građanin Toša
23.11.2022 07:39

“Zakonom nije dozvoljeno rukovanje oružjem u alkoholisanom stanju.”
Džabe ta odredba kad lov, bar kod nas, nije moguć u nealkoholisanom stanju.

Povezane vesti