Претрага
Претрага
Close this search box.

SKIJAŠI MOGU DA ODAHNU Konačno pao sneg na planinama u Srbiji i regionu – na Kopaoniku do 5 cm belog pokrivača

Foto: OnTheSnow

Skijaški centri u Bosni i Bercegovini, Crnoj Gori i Srbiji jutros su dočekali prvi sneg, a Putevi Srbije navode da snega ima na putu Jošanička Banja – Kopaonik, dok Republički hidrometeorološki zavod najavljuje sneg na planinama i u naredna dva dana.

Prema najavama RHMZ, na planinama će danas i sutra padati sneg, a uveče i u toku noći ka sredi zbog pada temperature kiša će preći u sneg i u nižim krajevima zapadne, centralne, i južne Srbije.

Očekuje se stvaranje manjeg snežnog pokrivača visine do pet centimetara, a na planinama od 10 do 30 centimetara.

Dugo očekivani, prvi sneg ove zime, pao je jutros na Durmitoru, a meteorolozi najavljuju da će sneg padati i na području Bjelasice i Prokletija.

Promena vremena koja se dogodila početkom nedelje donela je sneg i na planinama oko Sarajeva – Trebeviću, Jahorini, Bjelašnici i Igmanu.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, tokom noći na sredu očekuje se susnežica i slab sneg i u nižim predelima.

Sneg prekrio put između Jošaničke Banje i Kopaonika

Na putu Jošanička Banja – Kopaonik, kolovoz je vlažan, a snega ima do pet centimetara, saopštilo je jutros JP “Putevi Srbije”. RHMZ je izdao upozorenje na snežne padavine danas i sutra.

“Danas će usled pada temperature kiša preći u sneg prvo na planinama, a uveče i u toku noći ka sredi i u nižim krajevima centralne, jugozapadne i južne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača visine do 5 cm, a na planinama od 10 do 30 centimetara”, navodi RHMZ u upozorenju na snežne padavine u planinskim i nižim predelima centralne, jugozapadne i južne Srbije.

N1/b92.net

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti