“Kiber One” prva međunarodna sajber škola otvorena je u Novom Sadu. Škola je namenjena deci od 6 do 14 godina, a bavi se digitalnim opismenjavanjem.

Tokom vikenda su održani prvi probni časovi, a iz škole za portal NS Uživo ističu da su deca i roditelji bili jako zadovoljni.

-Prvi probni časovi održani su tokom vikenda, na kojima su svi bili oduševljni, kako deca tako i roditelji. Već prvog vikenda imali smo dosta prijava, bilo je oko 40 dece, različitog uzrasta od 6 do 13 godina, što za sada veliku većinu broje dačaci – istakla je Teodora Banković iz Kiber One škole.

Foto: Škola “Kiber One”

Teodora navodi da za sada već postoje formirane grupe, mlađa, srednja i starija, a grupe će primati maksimalno dvanaestoro dece. Sami časovi biće isključivo vikendom, u trajanju od dva sata. Između će biti i zdrava užina, ali i razonoda.

-U toku je promotivni period u pogledu cene i mogućnosti upisa, pozivamo roditelje da se jave što pre da obezbede svoja mesta- rekla je Banković.

Kiber One škola bavi se programiranjem za decu, koja prati osnovno školsko obrazovanje.

U školi će deca moći da uče montažu i režiju, ali jednu od najbitnijih stvari, kada se govori o internetu, a to je sajber bezbednost. Sa decom će raditi stručnjaci koji se u praksi bave programiranjem.

Iz škole ranije za naš portal naglasili su da je program sertifikovan od strane Majkrosofta, 2018. godine je osvojio nagradu kao najbolji program iz oblasti obrazovanja u Evropskoj  uniji, a protekle godine za najbolji program na svetu iz te oblasti od strane UN-a i UNESCO-a.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments