foto: Pokrajinska vlada

U Vеlikoj sali Skupštinе AP Vojvodinе održana je druga sеdnica Skupštinе Autonomnе pokrajinе Vojvodinе.

Poslanici su usvojili Predlog odluke o izboru predsednika i članova odbora Skupštine autonomne pokrajine Vojvodine.

Po završetku druge sednice, biće održana 3. sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

Za treću sednicu predložen je dnevni red – Izbor pokrajinske vlade.

Pokrajinsku vladu činiće SNS, SDPS, SVM, DSHV, PS, ali i SPS-JS.

Poznato je da u vladi ostaju sekretar za zdravstvo Zoran Gojković (SNS), sekretarka za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević (SNS), sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić (SNS), sekretarka za finansije Smiljka Jovanović (SNS), sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević (SNS) i sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić (PS).

Dosadašnji sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić (SNS) najverovatnije prelazi u sektor energetike, građevinarstva i saobraćaja, dok na čelo sekretarijata za privredu i turizam dolazi Nenad Ivanišević, predsednik pokrajinskog odbora SDPS.

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić (SNS) biće postavljen za sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Pokrajinskoj vladi, a predsednik mesne zajednice Omladinski pokret, nekadašnji predsednik udruženja “Bute dobri” Dane Basta (SNS) postaje sekretar za sport i omladinu.

Nepoznato je ko će umesto Mihalja Njilaša (SVM) biti na čelu sekretarijata za obrazovanje.

Kad je reč o socijalistima, očekuje se da potpredsednik Pokrajinske vlade ostane iz redova ove stranke, te da dobiju tj. zadrže poziciju u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama. Njima će se, nezvanično, ustupiti i Zavod za urbanizam Vojvodine i Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju.

Prenos sednice Skupštine AP Vojvodine možete da pratite na RTV1.

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments