Volonteri Udruženja građana “Novi Sad“ posetili su u ponedeljak “Sunce“, Udruženje za cerebralnu i dečju paralizu Južnobačkog okruga i uručili im sedamdeset novogodišnjih paketića. Pokloni su rezultat akcije “Slatkiš za slatkiša“, koja je trajala dve nedelje.

Goran Bajšanski kazao je medijima da su zadovoljni odzivom i plemenitošću koju su mnogi Novosađani, ali i društveno odgovorne kompanije iskazale.

– Posebno bih se zahvalio NIS-u jer bez njih teško bismo ovo realizovali. Naravno, ništa manje nisu zaslužni ni građani koji su nam pomogli. U paketićima su čokolade, bombone, sokovi, slane grickalice, igračke, školski pribor i knjige za decu. Iza nas je teška godina zbog virusa korona i drago nam je da smo barem malo obradovali mališane za Novu godinu. Pandemija će se sledeće godine verovatno završiti, ali njene posledice će se tek osetiti i mnogim porodicama i deci će biti potrebna pomoć. Apelujem na ljude i kompanije da misle na najugroženije tokom cele godine, a ne samo tokom praznika. Svima nama je teško, ali nema boljeg osećaja i ništa vas neće više oraspoložiti, nego kada pomognete drugom ljudskom biću – rekao je Bajšanski.

Udruženje za cerebralnu i dečju paralizu Južnobačkog okruga “Sunce“, nalazi se na Bulevaru cara Lazara 35. Akcija “Slatkiš za slatkiša” je organizovana prvi put u nadi da nijedno dete ne dočeka praznike bez poklona.

 

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments