Saobraćaj u Novom Sadu odvija se otežano i usporeno, zbog snega koji od sinoć pada jakim intenzitetom. Sneg ne predstavlja problem samo vozačima, pošto zbog neprohodnih trotoara poteškoće imaju i pešaci.  

Iz Zimske službe JKP ”Put’ poručuju da su  putevi I prioriteta u gradu prohodni, a uskoro se prelazi na čišćenje i ostalih trasa.

Prema rečima Gojka Etinskog iz Zimske službe JKP  ‘’Put’’, ekipe su od sinoć na terenu i uspeli su da tokom noći  pospu so na sve glavne saobraćajnice, a sneg koji je jakim intenzitetom padao  otežavao im je posao na terenu.

’’Sneg je sada u slabljenju, naše ekipe prošle su svim putevima I priroriteta, saobraćaj u gradu jeste otežan, ali nema zastoja i nema prekida saobraćaja. Prelazimo na čišćenje ulica II prioriteta, a raščišćavanje trasa III prioriteta koje su na sremskoj strani nam je otežano zbog konfiguracije terena. Očekujemo da krajem dana i tokom noći očistimo i te puteve, kako bi do sledećeg jutra i te trase bile prohodne’’, rekao je Etinski za portal NS Uživo.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, do sedam časova jutros u Novom Sadu palo je 19 cm snega.

Intenzivnije padavine očekuju se do podneva. Posle podne sneg će biti u slabljenju, a na severu i zapadu Srbije uveče i u toku noći očekuje se prestanak padavina. Vetar će biti slab i umeren severnih pravaca.

Sneg stvara probleme i na gradskim i na prigradskim linijama GSP-a. Najteže je na polascima do sremske strane grada, to jest do Grabova, Sviloša, Beočin Sela i Popovice.

Ekipe Zimske službe „Gradskog zelenila“ od sinoć u 23 časa nalaze se na terenu. Na poslovima čišćenja snega i posipanja soli, rizle i magnezijum-hlorida trenutno je angažovano 145 radnika sa 30 vozila mehanizacije. Prioritet imaju autobuska stajališta i pešački prilazi mostovima, a sneg se uklanja i sa 10 gradskih trgova, Petrovaradinske tvrđave, šetnih staza u parkovima i oko njih i drugim lokacijama.

„Gradsko zelenilo“ apeluje na Novosađane da počiste sneg ispred zgrada i lokala, kako bi se omogućilo nesmetano kretanje građana.

autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments