Gradski odbor Srpske napredne stranke jednoglasno je zatražio smenu Nebojše Stefanovića sa svih političkih i stranačkih funkcija.

Novosadski naprednjaci traže da Stefanović snosi odgovornost za aferu prisluškivanje i ugrožavanje bezbednosti predsednika Aleksandra Vučića i njegove porodice. Takođe, zatražena je odgovornost svih koji su mu u tome pomagali.
Potpredsednik SNS-a i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević od prvog dana, od kad je razotkriveno da je predsednik nezakonito prisluškivan i o povezanosti dela policije s klanom Belivuk, insistira da se ispita ko je sve umešan, i da se utvrdi njihova politička i krivična odgovornost.

Nakon formiranja nove Vlade Republike Srbije i hapšenja kriminalnog klana Veljka Belivuka, javnost Srbije došla do frapantnih i šokantnih informacija da je jedan deo struktura Ministarstva unutrašnjih poslova, iz privatnog prislušnog centra, potpuno nezakonito, prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu. A kroz predistražne radnje i istražne postupke javnost je saznala da je kriminalni klan Veljka Belivuka pravio planove i da izvrši atentat na predsednika i da je u tome imao podršku jednog broja policijskih službenika i političara.

Interesantno je da su se obe stvari dešavale kada je funkciju ministra policije obavljao Nebojša Stefanović. Pored toga, politički analitičari i eksperti za bezbenost smatraju da je Stefanović, dok je bio ministar unutrašnjih poslova, mogao i morao imati informacije o stvaranju paralelnih struktura moći u MUP-u, kao i o aktivnostima najopasnije kriminalne grupe na Balkanu, ali da operativne podatke nije dostavio predsedniku niti službama zaduženim za predsednikovu bezbednost.

D. Kovač

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nele
18/05/2021 01:17

Loši smenjuju lošeg. Kriminalci smenjuju kriminalca. Šteta što ne preduzimaju opasnije oružje u obračunu.

ups
19/05/2021 14:38

Inforbiro na delu!