Čokoladni kolač, brz i jednoa stavan za pripremu će upotpuniti vaš nedeljni meni. A za pripremu ovog kolača ne trebni puno novčanih sredstava, čak šta više možda i sve sastojke pronađete u vašoj kuhinji.
SASTOJCI:
2 dcl mleka
1 margarin
350 g šećera
5 kašika kakao praha
100 g za kuvanje
1/2 kesice praška za pecivo
5 žumanaca
5 belanaca umućenih u “sneg”
5 kašika brašna
PRIPREMA:
U jednoj šerpi šećer i kakao lagano izmešati, čokoladu iseckati na manje komade, margarin narezati na listiće i sve preliti mlekom, staviti da se kuva, dok se ne sjedini i sačekati dok ne počne da vre, nakon toga skloniti sa šporeta i od te mase odvojiti 2 dcl i staviti sa strane, a ostatak ohladiti
Tepsiju namazati koju ste odvojili za pečenje, posuti brašnom, i uliti smesu. Kolač staviti da se peče u zagrejanu rernu na odprilike 180 do 200 stepeni oko 30 do 35 minuta. Čačkalicom proverite da li je biskvit pečen, lagano je zabodite , pa ako je suva kad je izvadite gotovo je, u protivnom, nek se još malo peče.
Kad je kolač pečen, ne vadite ga iz tepsije, ostavite ga da se ohladi, kada je napola hladan, dobro ga celog izbosti čačkalicom i sad uzmete onih 2 dl mase, po želji u tu masu dodate malo ruma i prelijete po celom kolaču.
nsuzivo.rs