Претрага
Претрага
Close this search box.

SOFIĆ: ZA OPREMANJE INDUSTRIJSKE ZONE U TEMERINU 60 MILIONA DINARA

Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić sastao se danas u Temerinu sa predsednikom Opštine Mladenom Zecom, sa kojim je potpisao ugovor o projektu infrastrukturnog opremanja industrijsko-poslovne zone u Temerinu u vrednosti od 104,8 miliona dinara.

Sofić je tom prilikom naglasio da je ovo jedan od ukupno dva odobrena projekta za opštinu Temerin na konkursu za sufinansiranje industrijsko-poslovnih zona. Reč je o izgradnji sekundarnog kanalizacionog voda u Ulici cara Lazara, istočno od Novosadske ulice, do radne zone u blokovima 21 i 26 u Bačkom Jarku, u dužini od 1,9 kilometara, za šta je Sekretarijat opredelio 60 miliona dinara.

„Danas smo potpisali ugovor o sufinansiranju izgradnje kanalizacione mreže, a u narednom periodu biće realizovano potpisivanje drugog odobrenog projekta za opštinu Temerin. U pitanju je rekonstrukcija saobraćajnice, takođe u Ulici cara Lazara, u naselju Bački Jarak, u dužini od 1,3 kilometra, te proširenje kolovoza na deonici ukrštanja Novosadske ulice i državnog puta IIA-102. Za tu namenu izdvojili smo 90 miliona dinara“, poručio je Sofić tokom sastanka sa Zecom i naglasio da će se time omogućiti brži protok saobraćaja u dve trake, što je od izuzetnog značaja za Temerin, ali i kompanije koje već posluju ili nameravaju da investiraju u ovoj zoni.

Sofić je najavio i nova ulaganja tokom 2024. godine i dodao da će resorni sekretarijat za opremanje industrijskih zona opredeliti dodatnih 500 miliona dinara.

Predsednik Opštine Temerin Mladen Zec kazao je da su odobreni projekti prioritet i da je reč o zoni koja zapošljava više stotina ljudi. On je izrazio zahvalnost na podršci koju Pokrajinska vlada pruža lokalnim samoupravama.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
StevaDžo
31.01.2024 21:13

A koliko ljudi od godine 2000 (zapravo je tada obznanjeno) pije vodu sa ARSENOM a prodavci flaširane ko zna kakve vode (vidim kad otvorim kuvalo za vodu) trljaju ruke. Ali to je samo “nesretluk” koji nemere da finansira i kupuje flaširanu vodu. U celoj toj stvari bitna je “samoreklama”. I šta bi sa “bajkom” o 4 trake auto puta NS-Temerin koju sam lično čuo od tadašnjeg ministra za kapitalne investicije opštine Temerin kome iz bezbjednosnih razloga ne smijem ni inicijale da napišem.
Poz ali iz Bayern.

Povezane vesti