Претрага
Претрага
Close this search box.

Šolakovi mediji protiv novosadskih novinara

Dnevni list Danas, u vlasništvu medijske imperije Dragana Šolaka, godinama se izdaje za zaštitnika ženskih prava i borac protiv nasilja, a napao je novosadske novinare zato što Borislavu Novakoviću postavljaju pitanje zašto se ne ogradi od nasilničkih ideja člana Gradskog odbora njegove stranke da treba formirati pajser brigade koje bi tukle političke neistomišljenike.

Na pitanje novinara našeg portala “Da li se pajser brigade formiraju samo za žene, ili za sve neistomišljenike” ostali smo bez odgovara, kao i na pitanje da li Bora Novaković i Vuk Jeremić podržavaju nasilje nad ženama jer se nisu ogradili od izjave njihovog člana Milutina Todorovića koji je u Viber grupi članova ove stranke pozvao na formiranje pajser brigada, takođe smo ostali bez odgovora. Predlog je usledio nakon što je članica SNS-a Staša Stojanović po završteku konferencije omladine gradskog odbora Narodne stranke, održane na Trgu slobode, iznela tvrdnje da Narodna stranka obmanjuje Novosađane.

Tako se nastavila tradicija da opozicija novinare deli na podobne i nepopodbne. Redakcija našeg portala se već mesecima se nalazi na udaru, zbog serije kritičkih tekstova o Novakoviću i članovima Narodne stranke u Novom Sadu. Našim novinarima Novaković je pretio milionskim tužbama, krivičnim prijavama. Takođe na fasadi zgrade u kojoj se nalazi naša redakcija bio je ispisan grafit ” Dani su vam odbrojani”. Preteći grafit ispisan je noć pre nego će Novaković, kao vid pritiska na medije, dovesti omladinu Narodne stranke da održi konferenciju ispred naše redakcije.

Analitičari i narodni poslanici koje smo kontaktirali, smatraju da poziv na formiranje “Pajser brigada” predstavlja ogoljeni poziv za sprovođenje fizičkog nasilja nad političkim neistomišljenicima. Potpredsednik Skupštine Vojvodine Nemanja Zavišić kazao je da su pozivi na prebijanje žena logičan nastavak politike Narodne stranke.

D. Kovač

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti