Hitna medicinska pomoć Novi Sad imala je prošle godine čak 31.265 intervencija, rekao je ekskluzivno za naš portal doktor Zoran Krulj portparol novosadske Hitne Pomoći.

Posao koji je po prirodi već težak dodatno je otežala epidemija korona virusa. Svakodnevne intevencije, opasne sutuacije i smrtonosni virus obeležili su živote pripadnika hitne medicinske pomoći.

Dr Zoran Krulj rekao je za naš portal da je Hitna pomoć gotovo celu godinu radila i u Covid i u Non-Covid režimu. On je iskoristio priliku da se zahvali svim medicinskim radnicima, ali i pripadnicima svih hitnih službi i komunalne policije na požrtvovanosti koju su pokazali u jednoj od najtežih godina.

– Želim da se zahvalim i kolegama novinarima, koji su ispratili sav naš rad, trudili se da izveštavaju realno i objektivno o radu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i da shodno tome daju blagovremene i pravovremene informacije – Rekao je Krulj.

On je građanima poželeo zdraviju novu godinu sa više slobode kretanja, a ukazao je i na neophodnu solidarnost među ljudima.

“Uprkos epidemiji zavod je radio nesmetano svih 366 dana i svi pacijenti su adekvatno zbrinuti”

Krulj je istakao da nas u danima koji dolaze očekuje poledica i hladno vreme, pa je apelovao na građane da se paze, jer u tim uslovima je povećan broj intervencija koje su u vezi sa padovima i povredama na ulici. Takođe očekuje se i povećan broj saobraćajnih nezgoda.

– Svi moramo poštovati ono što je sastavni deo saobraćaja kako bismo izbegli traume koje su u protekloj godini bile predominatna patologija u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć- Zaključio je Krulj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Autor: Nikola Bilić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments