Претрага
Претрага
Close this search box.

Sportsko-rekreativna manifestacija “Tour de Fruška” biće otvorena od 20. maja, evo kako do prijave

Foto: Tour de Fruška

Trke će startovati iz Vrdnika, a takmičari i posetioci imaće priliku da uživaju u jedinstvenoj prirodi i otkrivanju lepota tog dela Fruške gore.

Prvi put na padinama Fruške gore, od 20. do 22. maja, održaće se sportsko-rekreativna manifestacija “Tour de Fruška“ namenjena svim ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta.

Prijavljeno više od 500 takmičara, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, a na inicijativu predsednika Igora Mirovića, s ciljem oživljavanja Fruške gore, predstavljanja njenih privrednih i turističkih potencijala, ali i kreiranja novog sadržaja koji će privući, ne samo sportiste, već i porodice sa decom – navedeno je u saopštenju.

U subotu, 21. maja, u 11.00 časova, startovaće „Trejl trka“, za čije su takmičare organizatori pripremili šumsku stazu dugu 15 kilometara, kojom se do sada nije trčalo i na nekim deonicama je zahtevna, ali toliko da mogu da je završe i oni koji imaju osnovnu fizičku spremnost.

Tog dana, oko 16.00 časova, biće održana i „Eliminator trka“ na standardnim planinskim biciklima, koja je zamišljena kao kružna trka u dužini od 665 metara, za šta će takmičarima biti potrebno oko tri minuta. Startuju po četiri takmičara i vozi se „na ispadanje“.

Organizatori su vodili računa i o svima onima koji uživaju u biciklizmu, a ne žele da se takmiče, pa su za subotu u 15.00 časova pripremili start drumskog izazova „Popov cot“, koji će se voziti u dužini od 48 kilometara, u pratnji policije, po najlepšim delovima Fruške gore.

U okviru ove jedinstvene manifestacije, u subotu u 12.00 časova, biće organizovane dve trke za najmlađe učesnike – dečja trka guralica i dečji poligon spretnosti.

U nedelju, 22. maja, u 11.00 časova startuje MTB maraton, za takmičare željne izazova. Na raspolaganju su tri verzije staze po težini, od 15, 38 i 58 kilometara.

Prve dve su namenjene rekreativcima, dok je treća staza duga i znatno teža, te se preporučuje licenciranim vozačima.

U isto vreme u nedelju startovaće i trka električnih bicikala „Velika nagrada Vrdnika“, što ce biti prva trka tog tipa u Srbiji. Takmičari koji nemaju električni bicikl mogu unapred da ga rezervišu ili na licu mesta iznajme.

Takmičari se mogu prijaviti najkasnije dva sata pre početka svake trke. Duž celih staza biće volonteri koji će biti na raspolaganju takmičarima u slučaju da im je neophodna pomoć.

Propratni deo manifestacije obuhvata Noćni bazar, koji će okupiti veliki broj umetnika, zanatlija, proizvođača zdrave hrane i vinara iz Pokrajine, koji ce posetiocima predstaviti gastronomska bogatstva Vojvodine i sve njene lepote i znamenitosti.

rtv.rs/ tanjug.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага