SRBIJA GRADI “ZELENE” PUMPE: Vesić: Od sledeće nedelje tender za uređenje 20 odmorišta sa elektropunjačima na autoputevima!

Foto: TANJUG/ PREDRAG MITIC/bs

Tokom sledeće nedelje biće raspisan tender za uređenje 20 stajališta na autoputevima na kojima će biti izgrađene “zelene” pumpe, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je objasnio da će 20 odmorišta na autoputevima biti pretvoreno u “zelene” pumpe – deo će ostati za parkiranje automobila i odmor vozača, ali će biti mnogo bolje uređen, dok će u drugom delu onome ko pobedi na tenderu biti dozvoljeno da postavi najmanje 10 brzih elektropunjača i napravi pravu “zelenu” pumpu koja će imati svoj kafić, prodavnicu i prostor za igru dece.

– Na autoputevima u našoj zemlji trenutno imamo osam punjača, instaliramo sada deset. Trenutno rekonstruišemo 26 naplatnih rampi i na svim većim biće elektropunjači. Sa ovih 20 odmorišta gde će biti najmanje po deset punjača imaćemo novih 200 punjača na autoputevima i kao zemlja biti opremljeniji elektropunjačima od mnogih zemalja EU – rekao je Vesić za TV Prva.

To je, kako je naveo, budućnost za koju Srbija mora da se pripremi jer će sve više automobila biti na električni pogon i zemlje koje ne budu imale dobru infrastrukturu neće privlačiti ljude koji putuju kroz te zemlje, vec će birati neke druge zemlje.

Podsetio je da je izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, koje je usvojila Skupština Srbije, predviđena obaveza da svi koji imaju regularne pumpe moraju da na određen broj mesta za točenje imaju elektropunjač tako da, istakao je, neće biti pumpe na autoputu bez dva ili tri elektropunjača.

– Kada se tome doda ovih 200 elektropunjača i ono što nabavljaju “Putevi Srbije”, mi ćemo biti zaista opremljeni i u tom smislu moći da konkurišemo najrazvijenijim zemljama EU što jeste naš cilj, da u svemu pratimo evropske standarde – zaključio je Vesić.

kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
18.08.2023 23:50

Milosevic je nekad govorio da ce Jugoslavija za nekoliko godina, biti ispred Svajcarske, sad da li SNS botovi znaju šta je i gde je Svajcarska, gos’n Vidoje? 🙂

Last edited 1 Mesec Ranije by SNS Uzivo
Gost
Vidoje
19.08.2023 09:28
Odgovori  SNS Uzivo

Idi ti u tu volju svajcarsku pa zivi pajsi i sterilan zivot 🙂

Gost
SNS Uzivo
19.08.2023 14:32
Odgovori  Vidoje

Ovo je zemlja mojih predaka, nece mi maloumnici koji jedva da su zavrsili osnovnu skolu govoriti sta da radim! 🙂

Last edited 1 Mesec Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti