Foto: MOD
Srbija i Republika Srpska obeležavanju danas 15. septembar, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a tim povodom u Beogradu će biti održane brojne manifestacije, dok će centralna svečanost biti održana na Savskom trgu pored spomenika Stefanu Nemanji.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće obeležen širom Srbije i Republike Srpske, a građani su pozvani da na svojim domovima istaknu zastavu.

Vučić na prikazu naoružanja i vojne opreme na Ušću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi prikaz sredstava naoružanja i vojne opreme, koji Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizuju u parku Ušće u Novom Beogradu.

Nakon što je stigao na Ušće pozdravio je postrojene vojnike, i potom je u društvu Nenada Miloradovića, pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse pregledao naoružanje.

– Preko 70 odsto ljudi su nam iz pet okruga na jugu Srbije. Uvek bili najhrabriji deo od svih nas, najmanje kukaju, beskrajno vole Srbiju. Sve nam je bukvalno jug Srbije – rekao je predsednik u razgovoru sa vojnicima.

Centralna manifestacija kod spomenika Stefanu Nemanji  

Centralna manifestacija praznika biće održana na Savkom trgu u Beogradu, kod spomenika Stefanu Nemanji. Zvaničan početak svečanosti biće obeležen počasnom artiljerijskom paljbom sa Kalemegdana u 17.30.

Na ceremoniji će se, pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, obratiti patrijarh Porfirije i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Praznik se proslavlja kao sećanje na dan kada je 1918. godine u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front, a obeležava se od prošle godine.

I Novi Sad proslavlja praznik 

Zastava Srbije od juče se vijori na mnogim objektima širom grada. Takođe, na Mostu slobode, Varadinskom mostu i novom drumsko-železničkom mostu. Srpska trobojka vijori se na svakoj raskrsnici na Bulevaru oslobođenja, kao i niz ceo Bulevar Mihajla Pupina, kao i delom Beogradskog keja. Na Gradskoj kući okačene su državna i narodna zastava Srbije.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments