Претрага
Претрага
Close this search box.

SRBIJA U DRUGOM ŠEŠIRU KVALIFIKACIJA ZA EURO! Piksijevi orlovi imaju lakši zadatak, evo ko su potencijalne mine

Foto: EPA/Frederik Varfjell

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedom protiv Norveške na stadionu “Uleval” u Oslu (0:2) ostvarila je svoj cilj i pobedila u svojoj Grupi 4 u Diviziji B u Ligi nacija, čime je automatski obezbedila plasman u Diviziju A među najjače reprezentacije evropskog fudbala.

Ono o čemu je posebno bilo reči pre samog susreta i zbog čega nam je pobeda na ovom meču bila toliko važna jeste i činjenica da bi nam ona donela mesto u drugom šeširu u kvalifikacijama za naredno Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Nemačkoj.

Sama pobeda donela nam je dodatnu šansu za kvalifikacije kakvu smo inače imali i pred prethodno Evropsko prvenstvo, kada smo je prokockali protiv Škotske u Beogradu posle penala. Nadamo se da nam ona neće ovoga puta biti ni potrebna i da ćemo već kroz grupnu fazu kvalifikacija uspeti da se domognemo mesta na kontinentalnoj smotri.

Iz prvog šešira, koji je podeljen na dva dela kako bi pobednici grupa Divizije A imali kakvu-takvu privilegiju i manje reprezentacija u svojoj grupi, mogu nam doći selekcije Hrvatske, Italije, Holandije, Španije, Portugala, Belgije, Danske, Mađarske, Poljske i Švajcarske.

Foto: EPA/Frederik Varfjell

Pored Srbije, u drugom šeširu se nalaze timovi Češke, Austrije, Bosne i Hercegovine, Engleska, Francuska, Izrael, Vels, Škotska i Finska. Kao najteži rivali iz trećeg šešira mogli bi da nam zapadnu Ukrajinci, Crnogorci, pa i Norvežani sa kojima smo večeras igrali.

Četvrti šešir nosi Grke, Turke, ali i Severne Makedonce, dok bi u petom šeširu potencijalno moglo da bude nezgodno sa Slovačkom i Severnom Irskom. U šestom su Andora, Lihtenštajn i San Marino.

ŠEŠIRI PRED ŽREB ZA KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2024. U NEMAČKOJ

Šešir pobednika grupa Divizije A UEFA Lige nacija: Hrvatska, Italija, Holandija, Španija

Prvi šešir: Portugal, Belgija, Danska, Mađarska, Poljska, Švajcarska

Drugi šešir: Češka, Austrija, Bosna i Hercegovina, Engleska, Francuska, Izrael, Vels, Srbija, Škotska, Finska

Treći šešir: Albanija, Jermenija, Island, Crna Gora, Republika Irska, Rumunija, Slovenija, Švedska, Ukrajina, Norveška

Četvrti šešir: Azerbejdžan, Bugarska, Farska Ostrva, Gruzija, Grčka, Kazahstan, Luksemburg, Turska, Kosovo, Severna Makedonija

Peti šešir: Belorusija, Estonija, Gibraltar, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Slovačka, Kipar, Severna Irska

Šesti šešir: Andora, Lihtenštajn, San Marino

telegraf.rs/ espreso.co

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага