Vrtić čarolija dobio je nov tartan ukrašen aplikacijama „školica“ i „patka sa pačićima“; foto: Grad Novi Sad

Deca će ubuduće moći da se igraju i druže na podlozi od tartana. A u drugom delu dvorišta uređena je postojeća zelena površina

Vrtić “Čarolija” u centru Novog Sada, u ulici Sonje Marinković, dobio je potpuno novo dvorište. Deca će ubuduće moći da se igraju i druže na podlozi od tartana. A u drugom delu dvorišta uređena je postojeća zelena površina.

Vrtić čarolija dobio je nov tartan ukrašem aplikacijama „školica“ i „patka sa pačićima“; foto: Grad Novi Sad

UKRASI

U Gradskoj kući objašnjavaju da su radovi na uređenju i modernizaciji završeni pre dva dana. Prvo je iznivelisan i poravnat jedan deo dvorišta, zatim je izvršeno asfaltiranje i posavljanje ivičnjaka. I na kraju je postavljen tartan, koji je ukrašem aplikacijama „školica“ i „patka sa pačićima“.

U drugom, manjem delu dvorišta, ostavljena je zelena površina.

Deca sada mogu da se igraju napolju, a u drugom delu dvorišta uređena je postojeća zelena površina; foto: Grad Novi Sad

RAJ ZA IGRU

Deo dvorišta u vrtiću „Čarolija“, na koji je postavljena tartan podloga, uglavnom je tokom čitavog dana u senci. To je uzrokovalo da na ovoj površini često bude zadržano blato, zbog čega su deca bila uskraćena za igru i boravak u dvorišnom prostoru.

– Radovi na uređenju dvorišta obavljeni su sa ciljem da se mališanima iz vrtića i njihovim vaspitačima omoguće što bolji uslovi kako bi što više vremena provodili napolju, u igri i raznim drugim aktivnostima – kažu u Gradskoj kući.

K. Anđelić

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments