Претрага
Претрага
Close this search box.

SREDNJOŠKOLCI PRIKUPILI VIŠE OD 400.000 dinara na humanitarnom turniru za Mihaila (FOTO)

Foto: Gradski učenički parlament

Gradski učenički parlament Grada Novog Sada organizovao je juče Humanitarni turnir za Mihaila Pap na kome su prikupili više od 400.000 dinara tokom održavanja samog turnira.

Turnir je otvorio Ognjen Cvjetićanin član Gradskog veća za sport i omladinu, on je naglasio:

“Grad Novi Sad je uvek tu da pomogne i podrži ovakve akcije zaista predivan gest human gest i hvala vam što imate tu svest o sebi i svojoj okolini i naravno da ćemo to uvek zajedno da radimo i pravimo dobre stvari”

Foto: Gradski učenički parlament

Na turniru se obratio i Nikola Veselinović koordinator Gradskog učeničkog parlamenta koji je poručio:

“Ovo je prva akcija našeg parlamenta, ali sigurno ne i poslednja, jer ovom humanitarnom akcijom pokazujemo nas mlade i da nije sve tako crno kao što mislimo, nego da mi mladi imamo želju i energiju za ovakvim akcijama, samo treba neko da nas podrži u tome što su ovog puta uradile sve institucije u Gradu Novom Sadu i na tome smo im veoma zahvalni”

Foto: Gradski učenički parlament

Sredstva su prikupili donacijama od posetilaca turnira koji su na ulazu u malu salu SPENS-a ostavljali dobrovoljni prilog, a takođe su se ovom njihovom akcijom odazvale i društveno odgovorne kompanije koje su donirale novčana sredstva za lečenje ovog dečaka.

Neverovatan dan na SPENS-u za sve učesnike i posetioce turnira nešto novo što se do sada nije viđalo od mladih u Novom Sadu upravo akcija srednjoškolci za srednjoškolca. Gde su srednjoškolci bili organizatori celog događaja na čelu sa svojim koordinatorom parlamenta Nikolom Veselinovićem istaknutim učenikom Saobraćajne škole “Pinki” na samom turniru učestvovalo je 16 timova odnosno škola, gde su pravo nastupa imale kako državne tako i privatne srednje škole u Novom Sadu.

Foto: Gradski učenički parlament

Pobednički tim turnira je Srednja mašinska škola, drugo mesto osvojila je Gimnazija “Svetozar Marković”, a treće mesto osvojila je Medicinska škola “Hipokrat”.

Zahvaljuju se svim novosadskim školama, njihovim profesorima, učenicima koji su bili veliki deo humanitarnog turnira, a ne mogu da zaborave da spomenu Savez za školski sport Grada Novog Sada i Savez za školski sport Vojvodine koji su im izašli u susret i donirali lopte, pehare i medalje, a takođe se zahvaljuju i SPENS-u na divnom gostoprimstvu!

Foto: Gradski učenički parlament

Pravdu na utakmicama su delile sudije Fudbalskog saveza Grada Novog Sada: Nemanja Vlajić, Ana Živović i Uroš Jovanović.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Mama
01.04.2023 11:58

Bravo deco,ima nade…

Povezane vesti