Претрага
Претрага
Close this search box.

Srpska Atina s razlogom nosi titulu “Evropski grad šuma” – realizovana akcija “Sadimo sada za budućnost Novog Sada” Gradonačelnik Đurić: Plan je da za pet godina zasadimo preko 6.000 stabala (FOTO GALERIJA)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/ Ilustracija

U organizaciji Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Javno-komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo” i Radne grupe „Zelena stolica” danas je realizovana akcija “Sadimo sada za budućnost Novog Sada”. Akcija sadnje je deo Plana rekonstrukcije javnih zelenih površina za period od 2023. do 2027. godine koju je pokrenuo Grad Novi Sad kao posebnu, sistemsku aktivnost uz koju će se paralelno realizovati redovna sadnja na održavanju zelenila na javnim zelenim površinama.

Pored gradonačelnika, u sadnji su učestvovali i predstavnici društveno odgovornih kompanija koje posluju u Novom Sadu, a koje su izdvojile značajna sredstva da podrže akciju ozelenjavanja grada.

-Hvala svima koji su danas ovde i koji će biti naredne dve nedelje takođe, koliko će trajati sadnja od sredstava koji su nam donatori omogućili. Ovo je deo grada gde ćemo saditi. Danas smo započeli akciju, koja će trajati narednih pet godina, “Sadi sada za budućnost Novog Sada”. Sadnja je veoma značajna stvar, nakon nevremena koje nas je zadesilo u julu, gde nam je više hiljada stabala polomljeno ili srušeno. Vraćamo zeleni fond Novom Sadu. Plan je da za ovih pet godina zasadimo preko 6.000 stabala. Gradsko zelenilo nastavlja svoj program nevezano od sadnje koju sprovodimo zbog elementarnih nepogoda. Oni svakako na godišnjem nivou sade od 2.000 do 2.500 stabala. Hvala svima koji su učestvovali i donirali 18 miliona dinara, a Grad je iz budžeta izdvojio 36 miliona dinara. Do kraja godine očekujemo da ćemo zasaditi blizu 2.000 stabala – rekao je Đurić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/

Marina Bogunović, direktorka glavne filijale “Dunav osiguranja”, navela je da smo u proteklom periodu svedoci klimatskih promena koje su dovele do velikih elementarnih nepogoda, što se odrazilo na zelene površine u Novom Sadu.

-Bitno je da se svi osvrnemo i aktivno učestvujemo u rešavanju tih nastalih šteta. Kompanija “Dunav osiguranje” je kao društveno odgovorna kompanija uvek spremna da pruži podršku i pomoć svima kojima je neophodna. U narednom periodu nastavićemo da učestvujemo aktivno u svim dešavanjima što se tiče sadnje, ozelenjavanja ili novčane pomoći – rekla je Bogunović.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Fotografije sadnje možete pogledati u galeriji ispod.

 

M.L.

 

Tagovi:

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
05.12.2023 14:47

Znaci ovo je tako jadno kako ismevate glupi narod, pa ovi vasi hokstapleri su posekli svo drvece, to je kao da kazes Srbija je zemlja demokratije… 🙂

Last edited 2 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
Vidoje
05.12.2023 21:21
Odgovori  SNS Uzivo

Ne treba nam nikakva demoNkratija,to je pozorisna zabava za zapadne budalesine 🙂

Gost
SNS Uzivo
06.12.2023 10:54
Odgovori  Vidoje

Jako mi znaci sta neobrazovana stoka misli o mojim komentarima, nastavite molim Vas! 🙂

Last edited 2 Meseci Ranije by SNS Uzivo
Gost
mmm
06.12.2023 05:47

evropski grad ha ha pre bih se reklo Indijski grad jer je prljav,skrnav i zaostao grad u svemu.Kao u Indiji da zivimo ..kerovi na ulici ,prljavstina svuda

Gost
SNS Uzivo
06.12.2023 12:52
Odgovori  mmm

I SNS botovi sa šatorima, uzas… 🙂

Last edited 2 Meseci Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti