Beograd, 28. januara 2018. - Miroljub Petrovic i Misa Vacic. Drugi Sabor srpske desnice na kome je predsednik tog sabora Misa Vacic izneo svoj ekspoze i predstaviti programska nacela srpske desnice. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bk

Zgroženi smo činjenicom da su dva mladića od po devetnaest godina teško pretučena u noći između petka i subote, a kako smo saznali jedan od njih je u teškom stanju i lekari mu se bore za život.

Iako još uvek neraspolažemo sa konkretnim informacijama kako je došlo do sukoba, ono što znamo jeste da je ovaj sukob nažalost imao etnički karakter – navodi se u saopštenju Srpske desnice.

“Mi, Srpska desnica najoštrije osuđujemo napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti koji su inače građani Republike Srbije. Naš narod mora shvatiti da u Srbiji žive i drugi narodi koji su lojalni svojoj državi u kojoj su rođeni i u kojoj žive. Nije neprijatelj onaj koji izgledom, jezikom, bojom, poreklom, verom… možda nije sličan nama, već onaj koji svojim delima radi protivno interesu države a to svakako nisu bila ova dva mladića. Ovakvi gestovi ne da nisu “patriotski” već naprotiv vrlo su opasni kada je u pitanju bezbednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji naročito u ovome osetljivom trenutku, gde nasilje nikome neće doneti koristi, a može biti povod za eskalaciju mnogo ozbiljnijih sukoba” – navode u saopštenju.

Od nadležnih organa traže kako piše u saopštenju hitnu reakciju i privođenje nasilnika koji nisu ugrozili živote samo dva albanska mladića već čitavog naroda koji živi u Južnoj srpskoj pokrajini. 

Srpska desnica se nada brzom oporavku teško povređenog mladića i apeluje na sve strane da se očuva mir i stabilnost na teritoriji čitave Srbije.

Autor: Srbija Danas

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
lala
08/10/2018 13:06

debili