Претрага
Претрага
Close this search box.

Srpski vatrogasci stigli u Grčku, uskoro izlaze na teren

Foto: Screenshot

Srpski vatrogasci koji su sinoć stigli u Grčku tokom dana će znati gde će biti stacionirani kako bi pomogli u gašenju požara koji danima besne u više grčkih regiona, rekao je za RTS v. d. načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Prema rečima načelnika Sektora za vanredne situacije, naši vatrogasci koji su otišli u Grčku da pomognu u gašenju požara uskoro će znati gde će biti stacionirani.

“U toku je brifing sa grčkim domaćinima. Grčki teren je inače specifičan i jedan od najtežih za gašenje požara u svetu. Uz nisko rastinje, visoke temperature i jak vetar gašenje požara čine izuzetno teškim”, rekao je Luka Čaušić.

Kaže i da je naš tim apsolutno samodovoljan za period od 7 do 10 dana, a da li će ostati i duže u Grčkoj zavisi od situacije na terenu. 

Srbija je Grčkoj ponudila i pomoć iz vazduha u gašenju požara.

“Izuzetno smo pojačali kapacitete naše helikopterske jedinice za gašenje požara i ukoliko bude potrebe, i tu vrstu pomoći ćemo poslati u Grčku”, rekao je Čaušić.

Leti su požari česti i u Srbiji, tokom jučerašnjeg dana vatrogasci su gasili požare kod Ušća, Kuršumlije i Pirota.

Načelnik Sektora za vanredne situacije još jednom apeluje na građane da vode računa jer je najčešći uzrok požara ljudski faktor.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti