ŠTA AKO ZA VREME POLAGANJA MATURE STIGNE DOJAVA O BOMBI? Spreman operativni plan, evo kako će sve izgledati

Foto: ThoughtCo
Ministar prosvete Branko Ružić naveo je da je spreman operativni plan za završni ispit koji se održava 27, 28. i 29.juna 2022.godine.

Činimo sve da predstojeći završni ispit protekne u najboljem redu i da deca budu bezbedna, da to ne bude traumatično iskustvo i za decu i za roditelje. U svakodnevnom smo kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i imamo detaljno razrađen plan aktivnosti za slučaj prijave bombe u školama – istakao je ministar Ružić.

On je istakao da je Republička upisna komisija donela odluku o promeni procedure sprovođenja samog završnog testa i da se, zbog bezbednosti, redukuje broj škola u kojima će se polagati završni ispit.

Smanjili smo za oko 60 odsto broj školskih objekata u kojima će se održavati završni ispiti. Taj broj je sada 522 od 1.260 koliko ih je bilo planirano u početku. Na nama je da garantujemo potpunu sigurnost, ali i da omogućimo da svi učenici imaju jednake uslove za polaganje testova – rekao je Ružić.

Prema njegovim rečima, svaka osnovna škola će obavestiti svoje učenike, kao i njihove roditelje, u kojim će se školama polagati završni ispit.

On je dodao je da su testovi odštampani, kao i da će biti odvezeni na lokacije u pratnji policije.

Želimo da se unapred zahvalimo svima na razumevanju, pre svega roditeljima, a da učenicima poželimo da se u mirnom duhu pripreme za taj test i da upišu ono što su želeli – naveo je Ružić.

alo.rs/nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Irena
21.06.2022 15:41

Preko priprema ,kamera, supervizora, policije, BIE , čuvara,nastavnika do bombe !!!
I onda kažu pa nema potrebe da deca budu pod stresom!!!!

Povezane vesti