Foto: Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u foto-galeriju
U okviru vojnih vežbi ruske flote prvi put u savremenoj istoriji formiraće se odred od tri najmoćnija ruska ratna broda – raketnih krstarica projekta 1164 „Atlant“, piše list “Izvestija”.

 

https://twitter.com/theragex/status/1491144058659811329

U Sredozemnom moru se nalazi krstarica „Varjag“ iz Tihookeanske flote i „Maršal Ustinov“ iz Severne flote. Kako su saopštili ruskom listu neimenovani izvori u Ministarstvu odbrane, uskoro će im se pridružiti i krstarica „Moskva“ – komandni brod Crnomorske flote.
Krstarici “Moskva” je Mediteran dobro poznat. Od septembra 2015. godine do januara 2016. godine ona se nalazila na čelu stalne operativne grupe Ratne mornarice Rusije u istočnom delu Sredozemnog mora, štiteći bazu Hmejmim i Tartus od napada iz vazduha.
U januaru i februaru se održava serija vojnih vežbi u svim zonama odgovornosti flote.
Glavni fokus manevara – vežbanje akcija Ratne mornarice i Vazdušno-kosmičkih snaga u cilju zaštite nacionalnih interesa Rusije u vodama širom sveta, kao i borba protiv vojnih pretnji s mora.
U vojnim vežbama učestvuje više od 140 ratnih brodova i brodova logistike, više od 60 letelica, 1.000 jedinica vojne tehnike i 10.000 vojnika.
sputniknews.com
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments