Foto: JVP "Vode Vojvodine"

Direktor JVP-a “Vode Vojvodine” Srđan Kružević dodelio je danas značke za 27 ribočuvara volontera koji su položili test na poziv tog preduzeća da pomognu u borbi protiv ribokrađe, saopštile su “Vode Vojvodine”.

To javno vodoprivredno preduzeće ističe da je za ovu akciju vladalo izuzetno interesovanje zaljubljenika u ribolov i entuzijasta koji žele da pomognu u očuvanju riblljeg fonda.

-Nadam se da ste svesni pozicije u kojoj se nalazite sada kada imate mogućnost da se kao ribočuvar – volonter legitimišete u ime JVP-a “Vode Vojvodine”, kojem je dodeljena velika površina vode na upravljanje, uključujući i zaštićena prirodna područja – istakao je Kružević novim volonterima.

Foto: Vode Vojvodine

Trenutno je angažovano 16 profesionalnih ribočuvara koji prema rečima direktora ne mogu da odgovore svim potrebama na terenu. Kružević  se zahvalio svima što se aktivno uključuju u sprečavanje ribokrađe.

-Naše preduzeće u prethodnom periodu uložillo je značajna sredstva u obnavljanje opreme za ribočuvare, čime su nabavljeni novi čamci i terenski automobili, kao i oprema za osmatranje i snimanje sa vode i iz vazduha- rekao je direktor i dodao da je saradnja sa policijom na visokom nivou.

Kako se navodi u saopštenju svi nosioci znački ribočuvar – volonter položili test, koji je koncipiran u formi zvaničnog ispita, i tako dokazali svoje poznavanje zakona i pravilnika koji se odnose na ribolov.

nsuzvio.rs

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mile
23/06/2022 10:26

Sad ce se legalno krasti

Talandara
23/06/2022 14:54

Nadamo se da oni nece zmureti kao neki na kosare po Kovilju i okolini srecno sa poslom i samo napred

Slavko
23/06/2022 17:20

U Čurugu su svu ribu pokrali ,bukvalno nema nista.

Zoran
24/06/2022 20:05

A kad diplome budu kontrolisati, onda će da direktor n….e..

Zoran
27/06/2022 17:04

Odlično,treba isto da važi i u celoj Srbiji.