Foto: Youtube/Printscreen

Sezona bundeve uveliko traje, a jedna od omiljenih poslastica, koja vraća u detinjstvo je pita bundevara.

Jednostavno se sprema, a ukus joj je savršen.

Donosimo vam pravi starinski recept za bundevaru sa pravim, domaćim korama.

Sastojci za koru:

  • 1/2 kg brašna,
  • 1 jaje,
  • malo soli.

Zamesiti glatko sa malo mlake vode (po potrebi). Podeliti testo na 2 – 3 jufke i ostaviti malo da se odmori. Ponovo premesiti testo i razvlačiti na stolu tanke kore, od prethodno malo zamasćenih jufki.

Fil:

  • 1/2 kg izrendane bundeve,
  • 250 g šećera,
  • 2-3 kašike masti,
  • malo cimeta,
  • malo vanile,
  • malo mleka,
  • po želji možete dodati i orahe.

Kada se pita (reteš) zavije, premaže se uljem i peče dok ne porumeni.

 

Opanak.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments