Претрага
Претрага
Close this search box.

Stefan Todorović, član “Zelene stolice”: Možemo reći da je GUP bio transparentan, da je bio na uvidu svim udruženjima građana i da su pojedinci imali mogućnost da uvide o čemu se radi. Planira se povećanje biciklističkih staza za tri puta

Foto: nsuzivo.rs

Grad Novi Sad osnovao je “Zelenu stolicu”, kao mehanizam koji će obezbediti kontinuirano i koordinisano učešće udruženja građana koja se na teritoriji Grada bave pitanjima životne sredine. Stefan Todorović, član udruženja “Zeleni Sad” koje je osnovalo “Zelenu stolicu”, istakao je danas da ovo udruženje ima savetodavnu funkciju u Skupštini grada Novog Sada.

Foto: nsuzivo.rs

-Razlog za ovo okupljanje je donošenje gradskog urbanističkog plana koje je važno za sam razvoj grada. Mi kao nevladina organizacija smatramo da je ovaj plan veoma važan za sam razvoj grada. Možemo reći da je sam plan bio transparentan, da je bio na uvidu svim udruženjima građana i da su pojedinci imali mogućnost da uvide o čemu se radi- reči su Todorovića.

On je istakao da u planu ima mnogo elemenata koji su u vezi sa ekologijom i da se radi na ozelenjavanju javnih površina.

-Kada se radi o infrastrukturnom delu ovog grada imamo veliki broj saobraćajnica koje će služiti kao pešačke zone ili biti upotrebljene kao biciklističke staze. Planira se povećanje biciklističkih staza za tri puta, u odnosu na postojeće stanje. Kada pričamo o zelenim površinama treba napomenuti i činjenicu da je u planu i donošenje dokumenata koje će određivati stepen i procenu delovanja zelenih površina na parcelama- rekao je Todorović.

Foto: nsuzivo.rs

Sagovornik je dodao da novi model stanovanja, eko stanovanje koji predviđa GUP do 2030, sa sobom novi mogućnost održivog razvoja i korišćenja obnovljivih izvora energije.

-Imamo i novi pristup izgradnji mostova koji će omogućiti smanjenje zagađenmja i emitovanja izduvnih gasova, a na kraju i povezivanje ljudi. Ovaj plan predstavlja pogodsan model za naše građane koji će naš grad u budućnosti učiniti mnogo lepšim za život- izjavio je Todorović.

Foto: Screenshot

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага