Radovi na uređenju Pozorišnog trga ušli su u poslednju fazu i počelo je postavljanje granitnih ploča. Naš reporter a licu mesta je zatekao veliki broj radnika koji užurbano rade na postavljanju granita. Radovi su počeli u martu, a kako saznajemo iz Uprave za građevinsko zemljište i investicije Grada Novog Sada sve teče po planu.

– Predviđeno je parterno i hortikulturno uređenje, rekonstrukcija podzemnih instalacija, izgradnja javnog i dekorativnog osvetljenja i postavljanje urbanog mobilijara. Do sada su urađeni svi instalaterski radovi (hidrotehničke, elektro, telekomunikacione i toplovodne instalacije) i u toku je izrada kolovozne konstrukcije – kažu u UGZI-u

Najpre je postavljen DKA 0-63mm u debljini od 20cm, a zatim DKA 0-31,5mm, takođe debljine 20cm. Preko postavljene frakcije ređaju se granitne ploče debljine 8cm, dimenzija 60×30 cm. Ostale površine su asfaltirane i naneta je frakcija, a sada se polažu granitne ploče

Nova stajlišta biće opremljena led ekranima

Radovi na izgradnji modernih stajališta takođe se privode kraju, a na okretnici su postavljeni novi kiosci za prodaju smart kartica i markica za prevoz.

Ovo je samo deo potpune rekonstrukcije pešačke zone u Novom Sadu, a uskoro se planira i sređivanje Zmaj Jovine ulice, Trga Slobode i ostalih ulica. Osim toga uskoro kreće gradnje podzemnih i nadzemnih garaža u užem gradskom jezgru, a na mestu garaže u Uspenskoj planira se gradnja parka sa jezerom. Uspenska crkva dobija novu portu.

Garaža na mestu sadašnje okretnice, biće arhitektonski spoj sa Hotelom Centar

Ugovorena vrednost radova je 378.001.144,73 dinara, a rok za završetak je 270 kalendarskih dana.

Nikola Bilić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments