Претрага
Претрага
Close this search box.

Stipendije za 44 studenta: Evo koliko će oni mesečno dobijati novca

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 44 studentske stipendije za školsku 2022/23. godinu, a finansijsku podršku tokom školovanja dobiće 32 studenta osnovnih studija, 11 studenata master studija i jedan student integrisanih akademskih studija, saopšteno je danas.

Pravo na stipendiju imaju studenti državnih fakulteta koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena i čije se školovanje finansira iz budžeta.

Stipendije za osnovne akademske studije odnose se na oblasti veterine, elektrotehnike i računarstva, mašinstva, računarskog inženjerstva, tehničkih nauka, tehnološkog inženjerstva, građevinarstva, ekonomije, saobraćaja, matematike, muzičke umetnosti, te zaštite na radu ili zaštite životne sredine, dok se za studente integrisanih akademskih studija stipendija odnosi na oblast farmacije.

Za stipendije namenjene master akademskim studijama moći će da se prijave studenti mašinskog i tehnološkog inženjerstva.
Kandidati moraju biti državljani Srbije a uslovi podrazumevaju i da tokom studija nisu gubili nijednu godinu i da su sve ispite iz prethodnih godina položili sa najmanjom prosečnom ocenom 7,50.

Rangiranje će se vršiti na osnovu ostvarenog uspeha u prethodnim godinama školovanja, a studenti koji ostvare status stipendiste dobijaće mesečno od 40.000 do 50.000 dinara.

Rok za prijavu i podnošenje dokumentacije je 31. oktobar.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti