Претрага
Претрага
Close this search box.

STRANAC POSETIO NOVI SAD, PA ODLUČIO DA PROGOVORI Rekao šta misli o Srbima, sve opisao JEDNOM REČJU: “Sutra napuštam Srbiju…”

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gostoljubivost, srdačnost i domaćinski mentalitet, nešto su čime se hvalimo vekovima unazad, a sudeći po rečima jednog stranca koji je posetio Srbiju, i dalje to održavamo na visokom nivou.

Mladić iz inostranstva rešio je da se zahvali za sve lepo što je doživeo u Novom Sadu tokom boravka u poseti kod prijatelja, a svoje reči zahvalnosti je podelio na srpskom delu foruma “Redit”.

Kako je rekao, svako kome se obratio bio je susretljiv i jako ljubazan, a kako mu je ovo bio četvrti put da boravi u našoj zemlji, naučio je i da razgovara na srpskom. Ipak, kad bi “zaškripelo”, Novosađani su lako prelazili na engleski, te je komunikacija bila savršena.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Arhiva

“Svi su bili ljubazni prema meni”

Zbog svega toga, kako je napisao, jedva čeka da se vrati sledeće godine. Njegova objava je oduševila Srbe koji posećuju forum Redit, usled iskrenosti i načina na koji je napisana.

“Samo kratak post da kažem da sutra nakon četvrte posete napuštam vašu divnu zemlju nakon posete prijateljima u Novom Sadu. Svaki put kada dođem, svi su bili ljubazni i susretljivi. Učio sam srpski i kada se mučim, ljudi uvek rado pređu na engleski. Vaša kultura je mnogo drugačija od naše, ali ako bih jednom rečju sumirao Srbe koje sam sreo, to bi bilo “pravi”. Volim Srbiju, jedva čekam sledeću godinu”, napisao je on.

“Moj Novinovi Šad”

U komentarima koji su nastupili Srbi su mu se zahvalili na lepim rečima, pitajući ga gde je sve bio, ali i šta bi još voleo da poseti. Tom prilikom prednjačili su saveti da obavezno poseti Niš i to najviše zbog okolne prirode i dobre hrane.

“Moj Novinovi Šad… Hvala vam svima, veoma ste ljubazni”, napisao je mladić koji se ponovo oglasio nakon svih poruka koje je dobio.

Kurir.rs/Blic

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti