Foto: Nikola Bilić/nsuzivo.rs

Najlepša plaža na obalama Dunava, još od 1911. godine privlači mnoge Novosađane i njihove goste, i to ne samo leti. 

Štrand je mesto na koje se rado odlazi i kada Dunav nije za kupanje. Novosađani su danas došli da prošetaju i pogledaju kako obale Dunava izgledaju zimi, a neki od njih samo uživaju u društvu labudova i divljih pataka.

– Često dolazim sa decom na Štrand kad nije sezona, oni ovde uzivaju kao i mi odrasli. Sneg ili kiša nije važno ovde se uvek uživa, rekla je za naš portal prolaznica.

Kupališna sezona na Štrandu završila se 30. septembra, ali to ne sprečava Novosađane u ovom zimskom periodu da uživaju na najlepšoj plaži Dunava.

– Dolazimo ovde tokom cele godine, a nama starijima je ovo doba godine najlepše, manje ljudi, a i ima dovoljno parking mesta.

Ova godina bila je specifična po tome što je počela nešto kasnije u odnosu na predhodne godine zbog pandemije, a naplata ulaznica počela je 01.juna i do kraja sezone je prodato preko 400.000 ulaznica.

– Broj prodatih ulaznica je za nas bio očekivan i bez obzira na pandemiju bili smo spremni za kupališnu sezonu – rekla je za naš portal pomoćnik direktora Jelena Budimčić.

I ove godine na Štrandu je organizovana akcija „Humanitarni ponedeljak”, a odziv građana je sve veći.

– Na akciju smo izuzetno ponosni i bila je veoma uspešna. Ove godine smo prikupili pomoć za 14 osoba, ukupan iznos koji je prikupljen tokom sezone je 2.312.820,00 dinara. Najveći pojedinačni iznos koji je prikupljen je 295.000,00 dinara za Lanu Jovanović. Ova akcija će se nastaviti i sledeće godine – rekla je Budimčić.

Kao i svake godine JKP “Gradsko zelenilo” u periodu van sezone obavlja poslove održavanja zelenih površina, orezuje krošnje drveta, sade nove sadnice…

– U pripremi su investicioni planovi za sledeću godinu, kroz koje ćemo nastojati da investiramo u novine. Ove godine je urađena potpuna rekonstrukcija dva toaleta, a ono što je najvažnije je veći broj kabina kao i kabine za osobe sa invaliditetom. Na ovaj način korišćenje plaže je olakšano u svim njenim delovima što ranije nije bio slučaj. Pored ovoga, rekonstruisana su i dečija igrališta kako bi najmlađi posetioci uživali na omiljenoj plaži – rekla je za naš portal pomoćnik direktora Jelena Budimčić.

Novosađani vole da lepe jesenje i zimske dane provode pored reke, a kapije Štranda otvorene su za sve posetioce svakog dana u periodu od 08:00 do 20:00 časova.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments