Foto: nsuzivo.rs

Povodom nedelje zaštite životne sredine studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu i studentski centar Novi Sad u saradnji sa JKP “Gradsko zelenilo” Novi Sad organizovali su akciju uređenja i čišćenja Dositejevog trga u Univerzitetskom kampusu.

Na inicijativu Studentskog parlamenta, studenti predstavnici svih fakulteta u Novom Sadu okupili su se kako bi očuvali i uredili park u kojem oni najviše provode vreme i kako bi povećali svest ostalim kolegama koliko je važno očuvati životnu sredinu u kojoj borave.
Foto: nsuzivo.rs

-Ovo je period godine kada zaista provodimo dosta vremena napolju, veoma nam je stalo da vodimo računa o samoj prirodi koja je svakako izvor našeg postojanja – rekao je Bojan Rašković, predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu i dodao da studenti danas uz savete radnika Zelenila orezuju živu ogradu, zalivaju sadnice i uređuju postojeće- rekao je Rašković.

Rašković za NS Uživo ističe da ova akcija ima za cilj da studente pozove i da im skrene pažnju koliko je važno da se u što većem broju okupljaju i svakodnevno vode računa o otpadu, očuvanje prirode na teritoriji grada Novog Sada.

Foto: nsuzivo.rs

Danijela Andrić, pomoćnica direktora JKP “Gradsko zelenilo” Novi Sad ističe da je na inicijativu studenta Zelenilo pokrenulo ovu akciju i sa njom započelo nedelju zaštite životene sredine i da su ovom akcijom odlučili da urede baš ovaj prostor jer predstavlja mesto gde studenti provode najviše vremena tokom studiranja.

-Zelenilo se uvek rado odazove na ovakve pozive, pogotovo kada su u pitanju studenti i mladi ljudi, veoma smo ponosni i zahvalni našim dragim studentima što će zajedno sa nama urediti prostor u kampusu – rekla je za NS Uživo Danijela Andrić.

Foto: nsuzivo.rs

Gradsko zelenilo uređuje više od 550 hektara zelenih površina u gradu i prigradskim naseljima. Inicijativa Studentskog centra da zajedno s studentima uređujemo i održavamo cvećnjake u Kampusu je odlična, i nastojaćemo da u budućnosti organizujemo slične aktivnosti – rekla je Danijela Andrić.

Studenti i radnici Gradskog zelenila plevili su travu i korov i zalivali cveće između Pravnog, Filozofskog, FTN-a i Poljoprovrednog fakuleteta.

Ovo je jedna od prvih akcija koja je planirana zajedno sa studentima, a kako navode iz Gradskog zelenila ovakve akcije će se organizovati u na drugim lokacijama.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments