Foto: voice.org.rs
Studentski domovi Studentskog centra Novi Sad u potpunosti su dezinfikovani radi suzbijanja pandemije koronavirusa.

Domovi su dezinfikovani u sklopu programa dodatnih higijenskih mera koje se sprovode u skladu s preporukama Kriznog štaba, a dezinfikovana je i velika menza kao i prostorije studentskog standarda i upravna zgrada.

– Studentski domovi spremno dočekuju novu školsku godinu, kada se popunjavaju naši smeštajni kapaciteti zbog povratka studenata na nastavu. Trenutno u domovima boravi 2425 studenata, a od 11. oktobra se uselilo 460 brucoša. Pandemiju smo shvatili ozbiljno i preduzimamo sve mere kako bismo opasnost od infekcije među stanarima naših domova sveli na minimum. Insistiramo na detaljnom sprovođenju svih propisanih preventivnih mera, a redovno sprovodimo i dodatne postupke za suzbijanje virusa – izjavio je Zoran Martinović, direktor Studentskog centra Novi Sad.

Martinović je naglasio da se studenti prilikom boravka u domovima moraju pridržavati antikovid mera i pravila ponašanja koja su uvedena radi sprečavanja širenja pandemije i pozvao studente da se vakcinišu.

– Obavezna je dezinfekcija ruku, upotreba zaštitnih maski, a strogo je zabranjen ulazak i boravak osoba koje nisu stanari studenstkih domova. U svim domovima su predviđene sobe za samoizolaciju studenata, koje se nalaze u prizemlju i omogućavaju laku i bezbednu dostavu lekova i hrane, a funkcionišu i besplatni servisi podrške za dostavu knjiga u PDF formatu i volonterski servis za pomoć studentima u samoizolaciji – rekao je Martinović.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments