Претрага
Претрага
Close this search box.

Studentu doktorskih studija na PMF-u Vidaku Raičeviću Pupinova nagrada Matice srpske

Foto: PMF

Ove godine, prvu nagradu – “Pupinovu nagradu Matice srpske” dobio je Vidak Raičević, student doktorskih studija Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine. Drugu nagradu dobio je Slađan Jelić, trenutno asistent-master na Fakultetu tehničkih nauka, za master rad odbranjen na Departmanu za fiziku PMF-a. Treća nagrada pripala je Milici Stevanović, istraživaču-pripravniku, za master rad na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine.

Pupinova nagrada Matice srpske ustanovljena je u spomen Mihajla Pupina, stipendiste i dobrotvora Matice srpske. Dodeljuje se od 1996. godine u intervalu od tri godine iz Fonda Mihajla Pupina i sredstava Matice srpske.

Nagrada se dodeljuje za diplomske, master, magistarske i druge naučne radove studenata redovnih studija u prethodnom trogodišnjem periodu koji predstavljaju doprinos tehničkim i prirodno-matematičkim disciplinama kojima se bavio ovaj naučnik.

Pravo učestvovanja imaju studenti svih univerziteta sa srpskog govornog područja na osnovu predloga nadležne katedre, nastavno-naučnog veća ili drugog odgovarajućeg organa fakulteta. Pravo predlaganja imaju i članovi ocenjivačke komisije. Za “Pupinovu nagradu Matice srpske” za 2023. godinu konkurisalo je 18 studentskih radova sa univerziteta u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti