Претрага
Претрага
Close this search box.

Subotica: Napreduju radovi na podvožnjaku u okviru modernizaciji pruge Beograd -Budimpešta (VIDEO)

Foto: Vojvodina uživo
U okviru radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Beograd – Novi Sad – Subotica – Državna granica (Kelebija), predviđeno je izvođenje radova na izgradnji podvožnjaka na stacionaži pruge u ulici Maksima Gorkog u Subotici.

Brza pruga je deo dugoročnog plana države Srbije za ulaganje u železničku infrastrukturu, i povezivanje Beograda sa severom zemlje, a kasnije i povezivanje na brzu prugu prema Budimpešti. Radove na pruzi izvodi kompanija iz Kine.

Radovi obuhvataju uklanjanje postojeće trase pruge i izgradnju novog podvožnjaka na državnom putu IIA reda broj 100 (kod Nove opštine). Izgradnja podvožnjaka se izvodi u dve faze i ima uticaj na odvijanje drumskog saobraćaja u Ulici Maksima Gorkog (Palići / Segedinski put).

Nakon prve faze radova koja je počela 1. maja kada je zatvorena jedna traka, druga faza obuhvata potpunu obustavu saobraćaja koja će trajati sve do kraja godine, a građanima su ponuđeni postojeći alternativni pravci poput prelaza kod Kosovske ulice, Majšanski most, obilaznica Palić, kao i Balkanska ulica koja je posuta tucanikom da bude prohodna.

Podvožnjak kod Nove opštine u potpunosti je zatvoren za saobraćaj 1. jula.

Od 1. jula postavlljena je pasarela kod Nove opštine koja je namenjena pešacima.

Postojeći podvožnjak kod Nove opštine, koji je poznat i po tome što se put ispod njega, za vreme obilnih kiša, privremeno pretvara u pravu reku, biće srušen, a umesto njega gradi se novi koji će zadovoljiti potrebe brze pruge Beograd – Budimpešta, ali i bezbedniji putnički saobraćaj u centru Subotice.

vojvodinauživo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti