Foto: Grad Novi Sad

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić prisustvovala je svečanom programu 50. Susreta Zmajevih škola čiji je domaćin Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Kamenici.

Ovogodišnja manifestacija čiji je moto „Vreme ide, vreme leti, te ponavlja slike stare” organizovana je uz poštovanje svih epidemioloških mera, a okupila je predstavnike osnovnih škola koje nose Zmajevo ime, iz Banje Luke, Beograda, Vranja, Rume i Sremske Kamenice.

– Veoma mi je drago što, i u ovim vremenima kada se ceo svet suočava sa pandemijom, neke tradicije odolevaju izazovima i što danas, u Sremskoj Kamenici imamo priliku da prisustvujemo 50. jubilarnim Susretima Zmejevih škola. Ova manifestacija predstavlja najveće okupljanje škola, sa najdužom tradicijom u zemlji, a njeni učesnici na kreativan način kroz pesmu, znanje i druženje neguju sećanje na Jovana Jovanovića Zmaja. Želim Vam lep dan u Sremskoj Kamenici i da još dugo čuvate od zaborava lik i delo omiljenog dečijeg književnika – izjavila je Dina Vučinić.

Direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Dejan Merdanović je istakao da je škola u Sremskoj Kamenici već 11 puta bila organizator susreta Zmajevih učenika i nastavnika.

– Već punih 50 godina učenici, nastavnici i njihove škole, koje sa ponosom nose Zmajevo ime, nastoje da svoju veliku ljubav prema Zmaju kroz druženje i učenje prenesu na naredne generacije. To su radili neki pre nas, a nadamo se da će i neki posle nas – rekao je Dejan Merdanović.

Za učesnike Susreta Zmajevih škola organizovan je program u okviru kojeg su polagali vence na Zmajev grob, prisustvovali izložbi likovnih i kaligrafskih radova učenika, razgledali postavke u Zmajevom muzeju, prisustvovali različitim radionicama i obilazili Novi Sad i Sremsku Kamenicu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments