Претрага
Претрага
Close this search box.

Sutra majkama, ženama i sestrama NE POKLANJAJTE ovaj cvet: Veruje se da donosi NESREĆU, a u Srbiji ga prodaju na svakom koraku

Foto: Pexels

Svaki cvet ima svoju simboliku i značenje, pa je važno uzeti u obzir preferencije i ukus osobe kojoj poklanjate cvet

Bršljen je biljka koja se može gajiti kako u spoljašnjim, tako i u unutrašnjim prostorima. Ona ima brojne prednosti, poput svoje dekorativnosti, lakoće održavanja i sposobnosti da pročišćava vazduh. Međutim, ukoliko se bršljen gaji u zatvorenom prostoru, treba voditi računa o tome da ima dovoljno svetlosti i vode, te da se ne suši.

U narodnim verovanjima i mitovima, bršljen je često imao različita značenja i simboliku, a neki su ga smatrali simbolom besmrtnosti ili večne ljubavi. Međutim, ne postoje naučni dokazi koji bi potvrdili bilo kakve negativne uticaje ove biljke na ljudsku psihu ili ponašanje.

Ali ova biljka ne bi smela da se gaji u kući. Starim Grcima je sinonim za razvrat i blud bio upravo bršljan. Pa su Grci smatrali da negativno utiče na mušku energiju u kući. Veruje se da okreće muža od žene. Pod uticajem ove biljke moguće je da će muž imati želju za neverom.

Naravno, ovo je mit u koji se godinama veruje, ali se nikada nije potvrdila istinitost istog.

najzena.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti