Sutra počinje “21114 – Film fest” na Novom naselju

       

Peti po redu “21114 – Film fest” na Novom naselju, održaće se od 13. do 16. juna na nekoliko lokacija u ovom delu Novog Sada.

Pored bogatog filmskog programa i filmova iz svih zemalja bivše Jugoslavije, ovogodišnje izdanje festivala sadržaće i koncert filmske muzike, tribinu NKN kluba pod nazivom “Od umetnosti do mira: Razumeti drugog”, izložbe i dodatne sadržaje.

Program festivala između ostalih čine filmovi:

  • “Taxi bluz” (Režija: Miroslav Stamatov, uloge: Andrija Milošević, Nikola Đuričko, Todor Jovanović)
  • “Šavovi” (Režija: Miroslav Terzić, uloge: Snežana Bogdanović, Marko Baćović, Vesna Trivalić)
  • “Izbrisana” (Režija: Miha Mazzini, Dušan Joksimović, uloge: Judita Franković, Sebastian Cavazza)
  • “Granice, Kiše” (Režija: Vlastimir Sudar, uloge: Kristina Stevović, Vahidin Prelić, Robert Budak)
  • “Posljednji Srbin u Hrvatskoj” (Režija: Predrag Ličina, uloge: Krešimir Mikić, Hristina Popović, Dado Ćosić)
  • “Comic Sans” (Režija: Nevio Marasović, uloge: Janko Popović Volarić, Nataša Janjić, Miloš Timotijević)

Takođe, festivalska selekcija kratkometražnih filmova, prijavljenih putem konkursa Novog kulturnog naselja, odjeknula je čitavim regionom, tako da će publika imati vrlo težak zadatak da izglasa najbolji film iz ove selekcije koji će osvojiti specijalnu nagradu publike “Zlatni čep”.

Filmovi iz ove selekcije biće prikazani u četvrtak, 13. juna u dvorištu Vrtića “Vendi”, dok će ostatak programa biti održan na livadi u ulici Bate Brkića 34, lokaciji budućeg Kulturnog centra Novo naselje.

Filmski festival na Novom naselju, na jedinstvenim lokacijama pod otvorenim nebom prošlih godina je prikupio velike simpatije publike, a samo prošlogodišnje izdanje festivala posetilo je više od dve hiljade Novosađana. Građani će tako i ove godine imati prilike da u najvećem delu Novog Sada pogledaju najaktuelnija filmska ostvarenja regionalne kinematografije, u cilju višegodišnje inicijative da Novo naselje dobije Kulturni centar.

Kao i prethodnih godina, ulaz na sve sadržaje je besplatan, a kompletan program i satnica ovogodišnjeg “21114 – Film festa” dostupan je na linku.

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za kulturu i dugogodišnjih prijatelja festivala.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: