Foto: TheHill

Vakcinacija građana protiv korona virusa građana starijih od 65 godina, koji su se za imunizaciju prijavili putem eUprave počeće sutra, 16. januara od 10 časova.

Svi koji su se za imunizaciju prijavili putem eUprave, biti pozvani od strane kancelarije za IT i dobiti satnicu dolaska. Dom zdravlja “Novi Sad” obezbedio je dve lekarske ekipe, kao i prostor u starom delu objekta “Jovan Jovanović Zmaj” ulaz 3.

Imunizacija će se obaviti Pfizer – BioNTech vakcinama.

Na sajtu e-Uprave od 11. januara moguće je popuniti jednostavan upitnik u kome uz lične podatke, možete napisati i koju vakcinu iz ponude želite da primite i na taj način se prijaviti za dobrovoljno primanje vakcine. U ponudi je svih pet vakcina koje su do sada na raspolaganju i u svetu: dve američke – Fajzer/Biontek i Moderna, britanska Oksford-AstraZeneka, ruska Sputnjik i kineska Sinovak. Korisnik je slobodan sam da odabere vakcinu koju želi da primi. Može se izabrati jedno ili više polja, odnosno proizvođača vakcina.

Posle popunjavanja formulara, na imejl adresu i broj telefona građanima stiže obaveštenje da su “uspešno iskazali interesovanje za vakcinisanje protiv COVID-a 19”.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments