Foto: TONS

Približava nam se čarolija novogodišnjih i božićnih praznika, a ta euforija već je polako počela da se oseća. Novi Sad ove godine posetiocima nudi raznovrsnu ponudu događaja i manifestacija u kojima mogu da uživaju.

Zimzolend

Gradski trg pretvara se u božićnu pijacu koja okuplja veliki broj ljudi u večernjim časovima gde svi okupljeni oko vatre, ispijaju čaše kuvanog vina i slušaju dobru muziku uz svoje najbliže. Pored toga, ima i mnogo toga za degustaciju, od kolača, krofnica, kurtoša, suhomesnatih proizvoda i slično.

Foto: TONS

Ledena šuma

U centru Dunavskog parka, kao i prethodnih godina biće klizalište za decu i odrasle koje je uvek prepuno dečije graje i razonode. Park je u tom periodu ukrašen lampicama i odiše pravim novogodišnjim duhom.

Foto: ledenasuma.rs

Novosadski vinski put

Obuhvata nekoliko vinara gde možete probati vino iz nekih od najpoznatijih vinarija kao što su “Vinarija Antonijević” i “Vojnović”. Takođe, tu je i destilerija “Frajla”, koja proizvodi neke od najboljih rakija na ovim prostorima.

Novosadski gastro put

Projekat koji je još uvek u razvoju, ali tu su predstavljeni neki od najpoznatijih specijaliteta u gradu kao što su Ferdinand knedle, Pastai pasta, kao i nekoliko domaćih proizvodnja raznih vrsta sireva.

Foto: Pinterest

Takođe, iz Turističke organizacije Grada Novog Sada najavljuju da će se po prvi put do sada, u Sremskim Karlovcima organizovati advent. U planu su koncerti raznih tipova muzike kao i božićna pijaca na kojoj će biti mnogo ukusne hrane i niko neće ostati gladan.

Božićno-novogodišnji koncerti

Ciklus koncerata kojima se obeležavaju praznici od katoličkog Božića pa sve do Nove godine koja se proslavlja po julijanskom kalendaru. Cilj jeste da se obogati kulturna i umetnička ponuda za sve građane. Performansi će se održavati u Galeriji Matice srpske, Sinagogi, a detaljan raspored možete pogledati ovde.

Foto: Galerija Matice srpske

Decembarski Zmajdani

Program namenjen našim najmlađim sugrađanima gde će biti predstavljene razne knjige za decu, multimedijalne radionice i “Zmajev dan”. Ključni deo manifestacije predstavlja Festival monodrame za decu. Detaljanije možete pogledati na linku.

Novosađani, ali i svi koji dođu u naš grad sigurno će moći da izaberu nešto po svom ukusu od ovako raznolike turističke ponude i događaja i iskuse prazničnu euforiju na najbolji način.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments