Sve tajne Fruške gore: Vidikovci sa pogledom koji očarava (VIDEO)

Foto: Gradske info

Na Fruškoj gori zaista postoji mnogo vidikovaca. Neki od njih su ”zvanični”, odnosno poznatiji, dok su drugi skriveniji i intimniji, jednima se može prići automobilom, dok je drugima prilaz moguć jedino peške, neke od njih ćemo vam mi prestaviti ovoga puta, dok ćete druge morati da istražite sami.

U sklopu serijala ”Sve tajne Fruške gore” posetili smo vidikovce Zmajevac, Crni čot i Orlovo bojište.

Vidikovac Zmajevac nalazi se na putu, kada iz Novog Sada krenete ka Vrdniku, odmah nakon sela Rakovac. Ono što ovaj vidikovac čini posebnim jeste lak pristup. Parkirate se skroz ispred njega!

Ipak, njegova posebnost ogleda se i u tome što će upravo odavde biti polazna tačka najvećeg „Zip line“-a u Srbiji koji će biti dugačak oko 1500 metara.

Bilo da ste dovoljno hrabri za spust ili samo želite da uživate u pogledu na Vrdnik i Vrdničku kulu, na ovo mesto ćete se rado vratiti.

Do Crnog čota se dolazi kada sa Iriškog venca krenete putem spomenika Sloboda.

Nakon što prođete ovo istorijsko zdanje i uputite se u pravcu Norceva, pažljivo pratite uputstva jer će se u jednom momentu pojaviti natpis koji vas upućuje da skrenete levo u pravcu vidikovca.

Ovaj vidikovac baca pogled na Novi Sad. A na samom vrhu moći ćete i vi da urezbarite svoje ime na drvenoj površini, kao što su to uradili mnogi pre vas.

Poslednji vidikovac je, po našoj proceni, najpoznatiji kod Novosađana.
U pitanju je bivši kamenolom Orlovo bojište koji baca pogled na Iriški venac.

Ova destinacija je zbog svog atraktivnog izgleda i lokacije nezaobilazna tačka i u toku Fruškogorskog maratona, odnosno njegove Dečije književne staze.

Planira se da se na ovom mestu izgradi planinarski dom i da upravo ono postane svojevrsni planinarski centar.

Koji putem se iz Novog Sada do posećenih lokacija najbrže stiže pogledajte u našoj galeriji:

 

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti