Претрага
Претрага
Close this search box.

SVEČANO OTVOREN SENTANDREJSKI PARK U NOVOM SADU! Vučević: Ovo je od velikog značaja za žitelje Slane Bare, Klise i Vidovdanskog naselja. Nešto što je do sada bila neiskorišćena i neuređena površina, danas je dobilo pravi kvalitet i sadržaj (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Žitelji Slane bare, Klise i Vidovdanskog naselja postali su bogatiji za novi park koji su danas otvorili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i generalni direktor kompanije “NIS” Kiril Tjurdenjev.
Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Nakon sprovedenog glasanja građana, park je nazvan Sentandrejski park, a u njemu se nalaze dečje igralište, sportski tereni i teretana na otvorenom, kao i urbani mobilijar. Postavlјena je i solarna rasveta i pametna klupa koje će koristiti obnovlјive izvore energije, dok su u cilјu ozelenjavanja parkovske površine zasađene autohtone vrste lišćarskog i četinarskog drveća.

Uređenje tog parka u Primorskoj ulici je podržala kompanija NIS u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, a projekat je realizovan u saradnji Udruženja „Zeleni sad“ sa JKP „Gradsko zelenilo“,  Gradskom upravom za zaštitu životne sredine i JVP „Vode Vojvodine“ Novi Sad.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Nije iznenađenje što vam svake godine Naftna industraija Srbije i Novi Sad pokažu bar jedan zajednički značajan projekat koji smo realizovali. Nije nikakvo iznenađenje, jer je to tradicija koja traje više od decenije gde su realizovani brojni projekti iz različitih društvenih oblasti. Fokusirali smo se na najinteresantnije, najvažnije oblasti. Nakon zdravstva i socijalne politike na red je došla i oblast zaštite životne sredine – uređenje sportskih terena, parkovskih površina. Ovaj projekat ima veliki značaj ne samo za žitelje Slane bare već i za Klisu i Vidovdansko naselje. Nešto što je do sada bila potpuno neiskorišćena i neuređena površina, danas je dobilo pravi kvalitet i sadržaj. Ponosan sam na ceo koncept koji je primenjen, najsavremenije tehnologije i mobilijar, kao i sadnju autohtonog bilja, drveća i trave – istakao je Vučević.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev je istakao da se odgovornim poslovanjem doprinosi bolјem kvalitetu životne sredine.

– Zato NIS ostaje posvećen naporima da doprinese napretku zajednice i trudimo se da aktivno učestvujemo u njenom razvoju. Posebno smo ponosni na prijatelјstva koja negujemo sa lokalnim zajednicama širom Srbije i sa kojima realizujemo brojne projekte u korist građana. Naša saradnja sa Novim Sadom pravi je primer takvog partnerstva. Veliko nam je zadovolјstvo što smo danas u prilici da svečano otvorimo ovaj ekološki park za koji verujemo da će svim posetiocima, posebno deci, doneti brojne radosne trenutke. Svako od nas ima potencijal da doprinese napretku zajednice. Naša vizija je da radimo u korist generacija koje dolaze i tom cilјu ostajemo posvećeni i u budućnosti – rekao je Kiril Tjurdenjev.

Zvaničnici prisustvovali zajedničkoj sadnji drveća i zelenila

Zvaničnici su zajedno sa predsednikom Ekološkog udruženja „Zeleni sad“ Milošem Stojanovićem koje je nosilac projekta učestvovali u simboličnoj sadnji drveća i zelenila, i prisustvovali revijalnoj košarkaškoj utakmici najmlađih predstavnika Košarkaškog Saveza Srbije.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Vučević se zahvalio čelnicima NIS-a

Gradonačelnik Miloš Vučević se ovom prilikom zahvalio čelnicima Naftne industrije Srbije, jer svake godine izdvoje deo svog profita i vrate zajednicama gde ova kompanija posluje, a prirodno je da je Novi Sad visoko pozicioniran na toj mapi, kao grad u kome je sedište kompanije.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Konkretno, u 2021. godini NIS je izdvojio sredstva u iznosu od 13,5 miliona dinara u okviru programa „Zajednici zajedno 2021“ kojim je rekonstruisan i uređen postojeći park. Do sada je ta kompanija putem različitih društveno-odgovornih projekata u grad Novi Sad uložila preko 315 miliona dinara.

Sanja Kužet

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага